SAĞLIK Haber Girişi : 02 Aralık 2011 13:50

Nusaybinli Melike'nin organları hayat verecek

Nusaybinli Melike'nin organları hayat verecek
Minik Kızın cenazesi bu gün sabah saatlerinde Mardin'in Nusaybin ilçesinde toprağa verildi.
Nusaybinli Melike'nin organları hayat verecek
- Beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Melike Akıncı'nın karaciğer ve böbreklerle iki kişiye hayat verecek
- Baba Rahmetullah Akıncı;
- "Çocuğumun beyin ölümü gerçekleşmişti daha da geri dönüşü yoktu. En azından ailelerin neşesi yerine gelir, çocukları bizim rızamızla dünyaya kavuşur"

Arif Altunkaynak
Batman'da beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Melike Akıncı'nın, iki böbreği ve karaciğeri kente giden ekip tarafından alınarak, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne götürüldü. Minik Kızın cenazesi bu gün sabah saatlerinde Mardin'in Nusaybin ilçesinde toprağa verildi.
    Batman'da özel bir hastanede tedavi gördüğü sırada beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlanan minik Melike'nin cenazesi bu gün toprağa verildi.
    Gırnvaz mahallesi Baraj yolundaki evlerinde taziyeleri kabul ede minik kızın babası Rahmetulah Akıncı, kızına ait organ nakli kararını kendisinin verdiğini söyledi.
    AA Muhabirinin görüştüğü acılı baba, çocuğunun hiç bir hastalığının olmadığını söyledi. Baba Akıncı, 9 günlük hastane sürecini şöyle anlattı.
"Çocuğumun hiç bir şeyi yoktu. Sadece başım ağrıyor diyordu ve ateşi çıkıyordu. Gündüz işe gittim. yemek yemedği için de evden çıkarken meyve suyu aldım. Akşam işten geldiğim hala halsizdi. Biraz su verdim o suyla beraber kustu. Hastaneye götürdüm. Dotorlar muayene ett ve serum taktılar. Serumun içerisine bulantı iğnesi katıldıktan bir dakika sonra gözleri kapanmaya başladı. Hemen müdahale ettiler ve tomografisini çektiler. Daha sonra Batman'a sevk edildik"

 
- Ben sadece bağışta bulundum kime gittiğini bilmiyorum
Batman'da 6 gün kaldıktan sonra Minik melikenin beyin ölümünün gerçekleştiğini ifade eden baba Akıncı, doktorlarla görüştükten sonra organları bağışlamayı kararlaştırdıklarını söyledi.
    Baba Akıncı; "Ben böyle düşündüm. Çocuk zaten beyni gitmiş daha geri dönüşü yok en azından üç - dört ailenin neşesi yerine gelir, çocukları bizim rızamızla dünyaya kavuşur. O yüzden bağışta bulundum. Ben sadece bağışta bulundum. Kime gideceğini kim alacak bilmiyorum. Organ bağışıyla İnsanların çocukları kurtuluyor. İyi bir şeydir. Senin çocuğunda organ bekleyebilirdi. O insanların yerinde sen de olabilirsin." şeklinde konuştu.
    3 kardeşin en büyü olana Melike, Vilayetler Hizmet Birliği İlköğretim Okulu ana sınıfında eğitim aldığı öğrenildi / Nusaybinim.com