Ömeryan Bölgesinde Eğitim tamamen durdu

Açıklama
-NUSAYBİN’DE 12 KÖY VE 1 BELDEDE ÇOCUKLAR OKULA GÖNDERİLMİYOR
-BİN 500 ÖĞRENCİ 1 AYDIR OKULA GİTMEDİĞİ İÇİN SINIF TEKRARI YAPACAK
-60’A YAKIN ÖĞRETMEN YA RAPOR ALDI YA DA 'CAN GÜVENLİĞİ GEREKÇESİYLE' İLÇE MERKEZİNDE GÖREVLENDİRİLDİ


Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’nin ‘Kürtçe Eğitim vermezseniz buradan gidin’ tehdidi üzerine 12 köy ve 1 beldede görev yapan tüm öğretmenler 'Can güvenliği gerekçesiyle' şehir merkezine çekildi. Bin 500’e yakın öğrenci de okulu boykot etmeleri yönündeki karara uyarak okulu terk etti.
İddiaya göre, Nusaybin’e bağlı Akarsu beldesi civarındaki köylere gelen PKK üyeleri, öğretmenlerin kaldığı lojmana gitti. Öğretmenlerin bölge çocuklarını asimile ettiği gerekçesiyle ‘Ya Kürtçe eğitim verin ya da buradan gidin’ tehdidi üzerine bölgedeki öğretmenler çekilmeye başladı.
Bazı öğretmenler rapor alırken bazı öğretmenlerin de ‘can güvenliği’ gerekçesiyle ilçe merkezinde görevlendirildiği öğrenildi.
Girmeli beldesinde müdür yardımcısı ve hizmetli ile Akarsu beldesinde okul müdürü ve öğretmenin kaçırılmasıyla bölgedeki tüm öğretmenler ilçe merkezine çekildi.
60’ya yakın öğretmen bölgeden çekilirken bin 500’e yakın öğrenci ise yaklaşık bir buçuk aydır okula gitmiyor.


Nusaybin’e bağlı kapalı belde ve okul isimleri şöyle;
Akarsu Çok Programlı Lisesi (ÇPL), Akarsu İlkokulu ve Akarsu Ortaokulu, Büyükkardeş, Küçükkardeş, Kuruköy, Kuşkaya, Yavruköy, İlkadım, Dallıağaç, Heybeli, Doğanlı, Kuyular, Görentepe ve Düzce köyü.