Piknikçiler ve yerli turistler hafta sonunda Nusaybin'e akın etti

Açıklama

Hafta sonundan Nusaybin'de yaşanan turist yoğunluğu nedeniyle kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.

 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaklaşık bir yıldır kapalı kalan Beyazsu'daki piknik ve mesire alanları, normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte hareketli günler yaşıyor.

 

1 Temmuz sonrası kapılarını piknikçilere ve yerli turistlere açan Beyazsu'da hafta sonunda büyük yoğunluk olduğu gözlendi.

 

Cumartesi ve Pazar Günleri Nusaybin ve Midyat başta olmak üzere Mardin'in tüm ilçeleri yanı sıra Batman, Şırnak, Şanlıurfa ve Diyarbakır'dan Beyazsu'ya akın vatandaşların piknik dönüşleri Nusaybin - Midyat Karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

 

İpek Yolundan Çağlar Mahallesine oluşan kuyruklar nedeniyle Jandarma ve Polis ekipleri çeşitli önlemler alırken, Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Büro ekipleri, İpek yolu girişince önlemler aldığı görüldü.

 

Turist ve piknikçilerin yoğunluğu nedeniyle aylar sonra Nusaybin ve Beyazsu esnafının yüzü güldü.

 

Bu arada Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası (NESO) Başkanı Ömer Özel, pandemi nedeniyle aylardır mağdur olan esnafların normalleşme ile birlikte tekrar iş başı yaptığını bildirdi.

 

Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak her zaman Nusaybin esnafının yanında olduklarını bildiren Özel," ilçemizin turizm ile tanınması için daha önce turları davul zurna ile karşılıyordur. Araya koronavirüs belası girdi. Pandemi yasakları sonrası inşallah esnafımızın işleri tekrar açılır, turizmimiz canlanır. Hafta sonu nedeniyle Beyazsu piknik ve mesire alanına çevre il ve ilçelerden binlerce vatandaş geldi. Esnaflarımız ve Beyazsu'daki tesis sahipleri vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı sağlıyorlar. Yerli ve yabancı turist herkese kapımız açıktır. Bizlerde Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak her zaman halkımızın hizmetindeyiz" dedi.