SAĞLIK Haber Girişi : 14 Mart 2014 16:49

Sağlık Çalışanları Tıp Bayramı'nda greve gitti

Sağlık Çalışanları Tıp Bayramı'nda greve gitti
Nusaybin'de Sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı'nda bir günlük greve gitti.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Nusaybin'de Sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı'nda bir günlük greve gitti.
Grev nedeniyle sağlık çalışanları Nusaybin Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yaptı.
Ses ilçe temsilcisi Sabri Harman ve yönetici Siyamen Aslan tarafından yapılan açıklama şöyle:
"TALEPLERİMİZ İÇİN BİRLEŞMEYE, MÜCADELEYE!
AKP Hükümeti döneminde daha da hızlandırılan “Sağlıkta Dönüşüm Programı”’na karşı birlikte bir mücadele yürüttük ve bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Yıllardır sağlık ve sosyal hizmeti hak olmaktan çıkaran, ticarileştirerek parayla alınıp-satılan, üzerinden “kar” elde edilen bir hizmete dönüştüren, çalışanların iş-işyeri güvencesini kaldıran, performansa göre çalıştırarak rekabet ettiren, ağır iş yükü altına sokan, her türlü şiddetle karşı karşıya getiren bu programa karşı yürüttüğümüz ortak mücadele sürüyor.
Yıllar yılı siyasilerin kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirdiği niteliksiz sağlık eğitiminden, sağlık alanındaki çocuk işçiliğine kadar sağlık çalışanlarını neredeyse hiçleştiren, en önemlisi insan sağlığı ve toplum sağlığını hiçe sayan olumsuzluklara karşı mücadele yürüttük, yürütmeye devam edeceğiz...
Bu mücadelede işyerlerimizde, işyeri sağlık ve sosyal hizmet meclislerimizde tüm çalışanlar ile yeniden bir araya gelerek ortak mücadeleyi büyütmek, işkolu emekçilerinin tümünün görevidir. Yine sağlık hakkı mücadelesinde toplumun örgütlü kesimleri ile bir araya gelerek “Sağlık Hakkı Meclisleri”ni güçlendirmek ve aktif hale getirmek de bizlerin sorumluluğundadır.
İş, ücret ve gelecek güvencesi ile iş yeri güvenliği için, nitelikli bir sağlık hizmeti sunumu için, halkın sağlığını korumayı önceleyen bir sağlık sistemi için; Bugün Acil Hizmetler ve yatan hastalar dışında hizmet veremeyeceğiz.
Mücadelemiz İNSANCA BİR YAŞAM ve İNSANCA BİR SAĞLIK HİZMETİ sunabilmek içindir."
Açıklamadan sonra sağlık çalışanları dağıldı.