SAĞLIK Haber Girişi : 12 Nisan 2011 09:18

Sağlık-sen Nusaybin üyeleri 'Sağlık Haftası'nı kutladı

Sağlık-sen Nusaybin üyeleri 'Sağlık Haftası'nı kutladı
Sağlık-sen Nusaybin üyeleri yemekte bir araya geldi. Sağlık haftası nedeniyle yapılan toplantıya katılan Sağlık-sen Mardin şube Mustafa Akbaş, Sağlıkta yapılan iyileştirmeleri anlattı.
Arif Altunkaynak
Sağlık-sen Mardin’in Nusaybin ilçesi üyeleri yemekte bir araya geldiler.  Sağlık haftası nedeniyle yapılan toplantıya katılan Sağlık-sen Mardin şube Mustafa Akbaş, Sağlıkta yapılan iyileştirmeler hakkında çalışanlara bilgi verdi.
     Nusaybin Yahya Usta’da verilen yemekli toplantıya Sağlık-sen Mardin şube başkanı Akbaş, Teşkilatlanma sekreteri Ahmet Ak, Mali Sekreter Abdulselam Çiçek, Basın sekreteri M. Ali Beğen, Eğitim ve sosyal işler sekreteri Orhan Erkınay, Nusaybin başkanı Fahri Ağcan, Nusaybin Sağlıkçılar derneği başkanı Uzm. Dr. Sinan Kurtul ve sendika üyeleri katıldı.
 Toplantıda konuşan Mardin şube başkanı Akbaş, Türkiye’de sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde olağanüstü değişimler olduğunu bildirdi.
     Vatandaşların sağlık hizmeti alma noktasında tüm engellerin kaldırıldığına değinen Akbaş konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Şüphesiz bir ülkenin gelişmişlik ve refah düzeyini gösteren krierlerden birisi de o ülkede verilen sağlık hizmetleridir. Ülkemizde de son sekiz yılda uygulanan sağlıkta dönüşüm programı, halkımızın sağlık hizmetlerine ulaşımında reform niteliğinde değişimler sağlamıştır. Türkiye'de son 8 yılda uygulanan sağlıkta dönüşüm programı nedeniyle sağlık hizmeti talebi en az 5 kat artmıştır. Buna karşın artan sağlık hizmeti talebinin nitelikli şekilde karşılanabilmesi için ihtiyaç duyulan istihdam sağlanamamıştır. Nitelik itibariyle reddedilemez ve ertelenemez olan sağlık hizmeti talebinin karşılanması noktasındaki başarıda, istihdam yetersizliği başta olmak üzere var olan sorunları halka hissettirmemek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarının büyük payı bulunmaktadır.”
     Sağlık çalışanları, halkın bedensel, ruhsal ve sosyal sağlığının korunması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan emeğini sunmaya devam ettiğini de ifade eden Akbaş; “ancak sağlık hizmetlerinin niteliğinin ve sürdürülebilirliğinin artırılması, bireyin ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi mücadelesinde başta devlet olmak üzere, tüm kurumların ve toplum kesimlerinin sağduyulu ve sorumlu bir tavır içinde hareket etmesi kaçınılmazdır. Sağlık çalışanların bu kadar fedakar çalışmaların karşılığı Vatandaş şiddet olarak görmemelidir. Devlet sağlık çalışanlara uygulanan şiddete karşı caydırıcı yasal önlemler almalıdır.” dedi.
     Akbaş’ın konuşmasından sonra Nusaybin ilçe başkanı Ağcan da toplantıya katıldıkları için üyelere ve il temsilcilerine teşekkür konuşması yaptı. / Nusaybinim.com