MARDİN Haber Girişi : 03 Haziran 2014 13:49

SineMardin'de 'Düğün Dernek' İzdihamı

SineMardin'de 'Düğün Dernek' İzdihamı
Bu sene 7 milyon gişe yaparak Türk sinemasının en çok izlenen ikinci filmi olan Düğün Dernek filminin yönetmeni ve oyuncuları 9. de izdiham yarattı.
Bu sene 7 milyon gişe yaparak Türk sinemasının en çok izlenen ikinci filmi olan Düğün Dernek filminin yönetmeni ve oyuncuları 9. de izdiham yarattı.

Bu Yıl 9.su düzenlenen SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali'nden Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in başrolünü oynadığı Düğün Dernek filmi büyük ilgi gördü.

Ulusal ve uluslararası filmlerin gösterildiği festivalin dördüncü gününün konuğu Türk sinemasının 100'üncü yılında 7 milyon gişeye ulaşan Düğün Dernek filminin yaratıcıları oldu. Mardin Müzesi'nde 700 kişinin katılımıyla gerçekleşen film gösteriminin ardından senarist ve yönetmen Selçuk Aydemir, başrol oyuncuları Ahmet Kural ve Murat Cemcir bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide hayli renkli anlar yaşandı. İzleyicilerin komedyenlere en çok sorduğu soru neden komik olduklarıydı. Bu soruya, Ahmet Kural "Annem komik", Murat Cemcir "Babam komik", senarist-yönetmen Selçuk Aydemir ise "Her ikisi de komik" diye cevap verdi.

Mardin Midyat'ta Bir Bulut Olsam setinde tanıştıklarını ve birbirlerini bulduklarını ifade eden Ahmet Kural ve Murat Cemcir, "Biz bu hayallerimizi Midyat'ta kuruyorduk ve hayallerimiz burada gerçek oldu. Bugün karşınızda oturuyoruz, çok mutluyuz" dediler. Sivaslı olduğu için Düğün Dernek filminin Sivas'ta geçtiğinin altını çizen yönetmen Selçuk Aydemir, "Mardin'de diziler bu şehri yanlış tanıtıyor. Siz burada bir komedi işi çeker misiniz?" sorusuna "İnşallah" derken, Kural "Mardin sinemanın beşiği, doğal bir yer" dedi.


Düğün Dernek filminin bu kadar yüksek gişe yapacağını beklemediklerini ifade eden ekip, "Düğün Dernek fark edebileceğimiz bir macera değildi" dediler. Düğün Dernek 2 filminin 2015'te çekileceğini söyleyen ve bir sünnet hikâyesini anlatacağını söyleyen Selçuk Aydemir, "Roberto Carlos'u sünnetçi yapsanıza" önerisine "Çok iyi fikir" cevabını verdi. Ahmet Kural'a "Ben de sizin kadar komiğim ama sizin kadar ünlü değilim" deyince Kural, "Ben de eskiden Deli Yürek gibi geziyordum ama kimse bakmıyordu" diyerek salonu kahkahaya boğdu. Ahmet Kural'ın bedenini, Murat Cemcir'in lafını gediğine koyduğunu ve bunları nasıl keşfettiği sorulduğunda Aydemir, "Önce metin çıkıyor. Sonra oyuncuların metne uyumuna bakıyoruz. Çalışınca da kimden ne çıkacağı ortaya çıkıyor. Ahmet ve Murat da hem fiziğini hem de sesini kullanıyor" diye cevap verdi. Ahmet Kural ve Murat Cemcir seyircilerin isteği üzerine söyleşiyi "Entarisi Dım Dım Yar" şarkısıyla bitirdi. 

/Mardinlife