SMMMler ve Defter Tasdik Şifresi

Serbest Muhasebeciler ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler 02.03.2011 tarihinde yayınlanan 406 sayılı Vergi Usul Kanunu gereği tasdik edilecek defterlerin bilgilerinin elektronik ortamda bildirim zorunluluğu getirilmiştir. Noterler Birliği aldığı karar ile bu bildirimlerin Serbest Muhasebeci ve serbest Muhasebeci Mali Müşavirler tarafından noterler sistemine getirilmesi istenmiştir.

Noterler Birliği tarafından yapılan açıklamada defter Tasdiki yaptırmak isteyen Serbest Muhasebeci ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler 10.11.2011 tarihinden itibaren başvuracak ve noterlerden geçici kullanıcı şifresi alacaktır. Aldıkları kullanıcı şifresi ile Noterler Birliğinin resmi web sitesinden giriş yapacak ve defter bilgilerini kaydedecektir.

Defter tasdikleri ancak bu bilgiler sisteme girdikten sonra yapılacaktır. Bu sene ilk kez yapılacak bu uygulama ile ortaya çıkması muhtemel sorunların hızlıca çözümlenmesi amacıyla  SMMM’lerin Aralık ayını beklemeden 10 Kasım 2011’den itibaren şifrelerini alıp sistemi test etmeleri yerinde olacaktır.
Kaynak : Noterler Birliği Bilgi İşlem Müdürlüğü

Abdulbaki AKBAL
S.M.MALİ MÜŞAVİR
[email protected]