MARDİN Haber Girişi : 18 Nisan 2015 16:48

Tarım ve Gıda Fuarına görkemli açılış

Tarım ve Gıda Fuarına görkemli açılış
Kızıltepe'de MAGROTEX 2015 Mardin Tarım ve Gıda Fuarı, görkemli bir törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı
İkinci kez kurulan fuarın açılışına Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Erbil Vali yardımcısı Tahir Abdullah, Mardin Büyük Şehir Belediyesi Başkan Vekili Februniye Akyol, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, AK Parti Mardin İl Başkanı Av. Bahattin Uncu, Artuklu İlçe Başkanı Olcay Sekizkardeş, Mardin ZMO Başkanı Mehmet Ali Dündar, MARSİAD Başkanı A.Nasır Duyan, sivil toplum kuruluşları, firma yetkililerinin de aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.

Fuarda son gelişen teknolojiler hakkında çiftçileri bilgilendirilmesi ve bölge ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor. Fuara 17 ilden 120 firma yer alırken Fuarın içinde stantlarda tarım makinaları, traktör, biçerdöver, sulama sistemleri, tohum gübre, fide, arıcılık, gıda ve gıda makinaları gibi ürünler bulunacak.
Açılış konuşmaların ardından konuşan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak şunları söyledi.

“Fuarda pozitif bir enerji aldım herkeste bir heyecan bir hareketlilik olduğunu gördüm. Geçen sene 15 bin metrekarelik bir alanda fuarın yapılmış ve 84 bine yakın ziyaretçi gelmişti. Bu sene yelpaze olarak katılım genişletilmiş hem sayı olarak genişletilmiş 120 bin katılımcı var. Yaklaşık yüzde 10 artış meydana gelmiş. Bu tür organizasyonlar sektörlerin geldiği noktayı bize gösteriyor. Her hangi bir şehirde sınır ötesini aşan bir organizasyon yapılabiliyorsa oradaki sektör artık kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Kendi sınırlarını aşıyor hatta ülke sınırlarını aşıp diğer ülkelerle beraber iş yapabilme kapasitesine ulaşmış demektir. Yüzde 10’luk artışın yeterli değil, alan yeterli olmadığı için azdır yeterli olduğu zaman yüzde 50 ve yüzde 100’e varan artışların sağlayabilecek. Benimde kanaatim o ki çok sıkışık olmuş burada artık bir fuar alanına ihtiyaç var çok daha geniş alt yapısı çok daha güçlü inşallah Büyükşehir Belediyemizle beraber bunu çalışıp en kısa sürede burada sürekli bir fuar alanı oluşmasını gerçekleştirmiş oluruz bu sadece tarım ile alakalı değil diğer sektörlerle alakalı da organizasyonları da hem tetikleyecek hem geliştirecek. Emeği geçen katılımcılar, sivil toplum kuruluşları firmalar ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Vali Ömer Faruk Koçak’ın konuşmasından sonra organizasyonda emeği geçen çeşitli kurum ve kişilere plaketler takdim edildi ve fuarın açılışı yapıldı. Mardin Valisi Koçak ve beraberindeki misafirler fuarda stand açan işletme ve kurumlara ait stantları gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

En fazla metrekare ile Doksal Makinanın yerini aldığı ve 4 gün ziyarete açık tutulacak olan MAGROTEX 2015 Mardin Tarım ve Gıda Fuarı'na Mardin Organize Sanayi Müdürlüğü, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası ve Kızıltepe Ticaret Borsası Mardin Ziraat Mühendisleri Oda Başkanlığı' nın katkılarıyla ikinci kez kuruluyor.
Etiketler : Tarım Fuarı