MARDİN Haber Girişi : 28 Haziran 2014 08:34

TISİAD'dan Ramazan ayı mesajı

TISİAD'dan Ramazan ayı mesajı
TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) yönetimi; tüm İslam aleminin mübarek Ramazan ayını kutlayarak, kan akan ülkelere ateşkes çağrısı yaptı.
Müslümanlığın en önemli merkezlerinden Irak ve Suriye’de yaşanan olayların endişeyle takip edildiğini söyleyen TISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç, İslam dünyasına ‘barış ve kardeşlik’ çağrısı yaptı. Temel insan hakları ihlallerinden vazgeçilerek, özellikle yaşam hakkının korunması gerektiğini söyleyen Kılıç, toplumsal refahı önemli ayaklarından biri olan ekonomik kazancın da belirli kurallarla ve kalite ölçüsünde sürdürülmesinin gelecek için büyük önem arz ettiğini söyledi.

“İSLAM DÜNYASI TEHDİT ALTINDA”
“İslam dünyasında yaşanan krizler, siyasi ve askeri gerilimler, mezhep ve meşrebe dayandırılmak istenen çatışmalar, İslâm dünyasının güvenliğini tehdit edecek boyutlara ulaşmıştır” diyen Kılıç. “Üretilen karşılıklı şiddet içerikli beyanlar, cihad ilanları, mukaddes mekânların tahribine dönük tehditler, insan kaçırma ve öldürmeler Müslüman alemine yakışmamaktadır. Bu olayların büyüyerek geri dönülemez bir noktaya gelmesi durumunda, İslam dünyasında insani, toplumsal, dini ve mezhebi açılardan kalıcı parçalanmalar yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Çıkar çatışmalarının kurbanı olan savunmasız insanların, çocukların, kadınların ve yaşlıların yok edilmesi ve insanların yerlerinden yurtlarından sürülmesi üzerine inşa edilecek bir yapının, kendisini İslâm’la bağdaştırması mümkün değildir.
 Sıcak çatışma bölgelerindeki dini kurum ve kuruluşların temsilcileri bir araya gelerek başta Irak ve Suriye olmak üzere çatışma alanlarıyla ilgili dini ve ahlaki temelli çözüm girişimlerini başlatmalıdır. İslâm dünyasındaki dini-manevi sahadaki kanaat önderlerinden oluşan bir heyet, mezhep odaklı kamplaşmaların ortadan kaldırılması için insiyatif almalıdır.  Bu yönde uluslararası niteliği haiz Müslüman kurum ve kuruluşlar, sorumluluk üstlenmelidir” diye konuştu.

Saygılarımızla

Nevaf KILIÇ
TISİAD Başkanı