GÜNDEM Haber Girişi : 05 Haziran 2020 11:19

TOKİ'de ağaçların kuruma sebebi belli oldu

TOKİ'de ağaçların kuruma sebebi belli oldu
Nusaybin'de plastik saksılarıyla birlikte dikilen ağaçların tamamı kuruyor.

Nusaybin'de yapımı tamamlanan ve büyük bölümü hak sahiplerine teslim edilen TOKİ Konutları bahçelerindeki ağaçların plastik kaplarla toprağın altına konulduğu için kurudukları ortaya çıktı.

 

Türkiye'de yapılan örnek TOKİ Konutları arasında gösterilen Nusaybin TOKİ Konutlarında vatandaşların büyük bölümü evlerine yerleşti. Konutlarda olduğu gibi çevre düzenlenmesinin de ihalesini alan firmalar TOKİ'nin dört bir yanına çeşitli boylarda fidanlar dikti. İki yıl geçmeden fidanların bir bölümü kurumaya başladı. Kendi imkanlarıyla ağaçları sulayan vatandaşların tüm uğraşlarına rağmen ağaçların giderek kuruması üzerine kuruyan ağaçların etrafı kazınarak kuruma nedenleri araştırıldı.

 

Düzgün şekilde etrafları kazınarak çıkarılan ağaçların plastik kaplarla toprağın altına konulduğu görüldü. Saksılarından çıkarılmadığı için Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla Mahallelerinde dikilen onlarca ağacın bu nedenle kuruduğu anlaşıldı.

 

TOKİ Yetkililerinin bölgede gerekli incelemeleri yapmasını isteyen vatandaşlar, bölgede bulunan onlarca ağacın kurumadan müdahale edilmesini istedi.

 

Şikayetler üzerinde bölgede incelemelerde bulunan TOKİ yetkilileri ağaçların kuruma sebeplerini araştırdı. Kuruyan ağaçların yerine yeni ağaçların dikilmesi talimatını veren TOKİ yetkileri, konutların kabulünden önce sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi.