GÜNDEM Haber Girişi : 15 Aralık 2016 12:46

TÜGVA Nusaybin Temsilciliği konferans düzenledi

TÜGVA Nusaybin Temsilciliği konferans düzenledi
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nusaybin Temsilciliği tarafından öğrencilere yönelik konferans düzenlendi.
Nusaybinim Haber Servisi
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nusaybin Temsilciliği tarafından öğrencilere yönelik konferans düzenlendi.
Mitanni Kültür Merkezinden düzenlenen ‘Kendini Bil Geleceğini İnşa et’ adlı konferansta Psikiyatr Dr. Sıtkı Karaca konuşmacı olarak katıldı.
Kişisel gelişim üzerine verilen konferansta konuşan Karaca, Yaşamda engeller olmadığını, engelleri kendimizin ürettiğini söyledi. Var olan engelleri hayatımızın içerisinden çıkarmamız gerektiğini ifade eden Karaca konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kendimizi doğru değerlendirmemiz gerekir. Hiç bir şey göründüğü şey değildir, onun ötesi vardır. Okumak sadece okumak değildir. Medeniyeti şekillendirmektir. Geleceğimizi şekillendirmek gerekir. Güçlü ve zayıf yanlarımız nedir bunu bilmemiz gerekir. Avantaj ve dezavantajlarınızı fark ederseniz işinizde, eşinizde, dava seçiminde de doğruyu bulursunuz.”
Hepimizin değişime hazır olması gerektiğini ifade eden Karaca, değişme hazır olmayan birisinin dünyaya 10 – 0 eksik başladığını kaydetti.
“Değişim sizi hep ileriye götürür” diyen Karaca: “Günde farkında olarak otuz ile bir buçuk saat arasında yaşıyoruz. Hayatınızda farkındalığı öğrenin. Kişinin kendi düşüncelerini, duygularını ve bedenini gözlemlemesi gerekir. İlk adımı atmak çok önemlidir. Hedefinizi belirleyin ve ilk adımı atın. Kendinizi ve yapacaklarınızı belirleyin” şeklinde konuştu.
Konferans sonunda TÜGVA il temsilcisi Abdullah Songur ve İlçe temsilcisi Mesut Tahiroğlu ve yönetici Muhammed Aydın, Karaca’ya teşekkür etti.
Konferansa öğrenciler yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Müftü İrfan Açık, Kütüphane Müdürü Nurettin Şimşek, Eğitim Bir sen temsilcisi Mehmet Şafak Kavak, Hüda-Par ilçe başkanı Halil Talayhan, Din Bir Sen temsilcisi Ahmet Ersan, Diyanet Sen temsilcisi Mehmet Selim Bilen katıldı.