MARDİN Haber Girişi : 04 Ocak 2017 11:08

Ulusal Turizm Kongresi Mardin'de yapılacak

Ulusal Turizm Kongresi Mardin'de yapılacak
Mardin'de yapılacak 18. Ulusal Turizm Kongresi için işbirliği protokolü imzalandı.
Türkiye'de turizm alanındaki en büyük ulusal kongre olan "Ulusal Turizm Kongresi", 2009 yılından itibaren her yıl düzenli olarak farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde yapılıyor. Bu yıl 18'incisi yapılacak kongre Mardin'de gerçekleştirilecek.
Mardin Artuklu Üniversitesinin (MAÜ) ev sahipliğinde yapılacak kongre 18-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.
Mardin Valiliğinin toplantı salonunda valilik, belediye, üniversite, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Mardin Eğitim Vakfı (MAREV) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Protokol törenine Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altında, MAREV Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Nehrozoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Mardin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Lokman Toprak ve MAÜ Genel Sekreteri Şahin Arpağ katıldı.
İmza töreni öncesi konuşan Vali Yaman, kongre için somut adımı bugün imzalayacakları işbirliği protokolüyle atacaklarını söyledi. Yaman, "İnşallah bu organizasyondan yüzümüzün akıyla çıkacağız. Mardinlilerden manevi destek bekliyoruz. Bu organizasyonun hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
MAÜ Rektörü Ağırakça, "Türkiye'deki 81 vilayetin bu organizasyonu kendi şehirlerine çekme noktasında büyük arzuları olmuştur. Ancak Mardin'in uzun süre devam eden mücadelesi sonunda Mardin'e gelmiş oldu." ifadelerini kullandı.
MAREV Yönetim Kurulu Başkanı Nehrozoğlu, valilik ve DİKA'nın işe ağırlık koymasının üniversitenin başlattığı bu hadisenin gerçekleşmesine vesile olduğunu söyledi.
DİKA Genel Sekreteri Altında, organizasyonun hayırlara vesile olmasını diledi.
Mardin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Toprak ise 300'e yakın bildiri ve 500 ile 600 arasında katılımcı beklediklerini ifade etti.
Kısa konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı./ilkha