EĞİTİM Haber Girişi : 21 Ekim 2022 14:09

Yaşam Çiçeği Derneği Nusaybin’e Robotik Kodlama ve Teknoloji Sınıfı açtı

Yaşam Çiçeği Derneği Nusaybin’e Robotik Kodlama ve Teknoloji Sınıfı açtı
Yaşam Çiçeği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Emire Gözü Ortaokulunda kurulan Robotik Kodlama ve Teknoloji Sınıfı açılışı yapıldı.

Yaşam Çiçeği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Emire Gözü Ortaokulunda kurulan Robotik Kodlama ve Teknoloji Sınıfı açılışı yapıldı.

 

Emire Gözü Ortaokulunda açılan "Nevzat Çalışkan Robotik Kodlama ve Teknoloji Sınıfı" açılış kurdelesi, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Yaşam Çiçeği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tuğçe Kılıç, öğretmenler ve öğrenciler tarafından kesildi.

 

Açılıştan sonra sınıfta eğitim gören öğrenciler, yaptıkları çalışmalar hakkında sunum yaptı. Şerit takip sistemiz, harekete duyarlı çöp kutusu ve çevreye duyarlı otomobil gibi çalışmaların sunumlarını yapan öğrenciler daha sonra ürünleri sergilediler.

 

Nusaybin'e gelerek Robotik Kodlama ve Teknoloji Sınıfını açtıkları için Yaşam Çiçeği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetici ve üyelerine teşekkür eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kayabaşı, çocuklarımızın ilim ve bilimle uğraşmalarının önemine değindi.

 

Çocuklarımızın kültür, sanat ve spor gibi teknolojiyi yakından takip etmeleri, gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmalarının çok önemli olduğunu ifade eden Kayabaşı, "Teknoloji çağının olmazsa olmazlarından biri olan robotik kodlama eğitimlerine çocuklarımıza ilkokuldan hatta ana okuldan itibaren vermemiz gerekir. Okullarımızda bu konuda Bilişim Sınıflarının önemi çok büyüktür. Şuanda Nusaybin'imizde birçok okulumuzda teknoloji ve robotik kodlama sınıflarımız bulunuyor. Bizler de Kaymakamlık ve Belediye yanı sıra STK ve Derneklerimiz aracılığıyla da okullarımızı destekliyoruz. Bugün de ilçemize gelerek Robotik Kodlama ve Teknoloji Sınıfını açan Yaşam Çiçeği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tuğçe Kılıç, Dernek Yöneticilerine ve tüm gönüllülerine teşekkür ediyor, çocuklarımızın bu sınıftan en iyi şekilde istifade etmelerini diliyorum" şeklinde konuştu.

 

Yaşam Çiçeği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tuğçe Kılıç da Robotik Kodlama ve Teknoloji Sınıfının Nusaybinli öğrencilere hayırlı olması temennilerinde bulundu.