Yetersizlik ihanetin kapısını açan anahtardır!

İhanetle yetersizlikler ortaya çıktıkça, insanoğlunun midesi bunaltı krizlerle komalık olmaya devam ediyor! Keşke her şey mide bulantısıyla geçişmiş olsa! Ne acı bir kader ki, Kürtlerin bağımsız Kürdistan özleminin bir kısım Kürtler eliyle ulaşılmaz bir hayal olduğunu bir daha göstermişliğidir! Kürtlerin tarihine bakıldığında, yaşanmış olayların her kesitinde kendine düşman rolünü görmek mümkün! Ve ne gariptir ki, kendisi için kendisine biçilen düşman rolünü bir başkası için nasıl da kahramanlığa dönüştürdüğüdür...
Şu anda yaşanmışlıklarla Kürtlerin içinde bulunduğu tarihsel göstergeler, tek yönlü göstergelerle sorun aydınlanmıyor. Bir kısım Kürtler şu anki yaşanmışlıklarda her ne kadar baş rol oynamış ise,  bahsi gecen oyuncuların oyununa seyirci kalan diğer Kürtlerde işlenmiş günah sahibidir. Zira siyasetin kendisi kendi mecrasında büyük  risklerle doludur. Kimi ihanet için risk alır kimi de insanlığın geleceğini insanlığa bağışlamak için alır. Dolayısıyla, göz göre göre ben geliyorum ihanete karşı el kol bağlı durmak ta bir suçtur! 
 İnsanlığın karanlık yüzüne sahip İran güdümlü çetelerce Kerkük’ün işgali, Kürtlerin duygusal dünyasını alt üst etiği doğrudur. Kürt halkının düşünsel dünyasını tarumar eden bir başka boyutu ise, Kürt siyasi erklerin her biri kendi yetmezliğine odaklanacak yerde, diğerinin hatalarını sıralamakla bir ömür tüketiyor olmasıdır. Kaldı ki, hiç unutulmasın ki, her bir yetmezlik bir başka ihanete doğurganlık yaptığını.  Ama yinede her ne olursa olsun, Kürt halkı özgür yaşama azmini düşünselliklerinde yaşatmalıdır. 
Kürdistan'ın kalbidir denilen şehrin semalarında dalgalanan ALARENGÎN'in bu kadar namert ve alçakça yerlere atılmasının Kürt siyasi erklerin ruhsal dünyalarında ne gibi tahribatlara yol  açtığını bilmiyoruz. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki, Kürt bayrağının indirilmesiyle gösteriye dönüşen alçaklığın gövde gösterisi bile, Yıllar yılı Kürt halkının duygusal dünyasının merkezinde dramatik bir anı olarak kalacağını biliyoruz. 
Velhasılıkelam, gerek yetersizlikleriyle, gerekse direkt ihanetleriyle, bugünleri Kürt halkına tattıranlara her Kürt'ün lanet okuma hakkı vardır. Zira Molalar rejimin karanlık yüzünü temsil eden Haşdi Şabi'ye Kerkük'un teslim edilmesini kabullenmek kolay değildir!