POLİTİKA Haber Girişi : 28 Temmuz 2018 11:24

Ak Parti Nusaybin'de Aylık Danışma Meclisini yaptı

Ak Parti Nusaybin'de Aylık Danışma Meclisini yaptı
Ak Parti Nusaybin ilçe teşkilatı, Temmuz Ayı Danışma Meclisi toplantısını yaptı.
Ak Parti Nusaybin'de Aylık Danışma Meclisini yaptı
Ak Parti Nusaybin ilçe teşkilatı, Temmuz Ayı Danışma Meclisi toplantısını yaptı.
Halk Eğitim Merkezinde yapılan toplantıya Ak Parti İl Başkanı Nihat Eri, Nusaybin İlçe Koordinatörü Av. Neşe Özkan, İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile Partililer katıldı.
Divanın oluşturulmasıyla başlayan Meclis toplantısı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Danışma Meclisinin açılış konuşmasını yapan Nusaybin İlçe Başkanı Özel, "İki günü bir olan ziyandadır" diyen İslam medeniyetinden aldığımız ilhamla her toplantımızın bizler için yeni ilhamlar, yeni başarılara sebebiyet vermesi gerektiğini ifade etti.
Özel şöyle konuştu:
"Nasıl bir Nusaybin istiyoruz. Nasıl bir belediye diliyoruz. Bu sorulara cevap vermek için halka nasıl gitmeliyiz, partimizi halka daha fazla nasıl anlatabiliriz buradan yola çıkarsak geleceğin Nusaybin'ini hep beraber inşa edebiliriz. Partimize ve devletimize bu ufukla hizmet edebiliriz. Bu yüzden her yeni gün her yeni toplantı bu çalışmalara sebebiyet vermelidir."
- ERİ: TÜM HESAPLARI AK PARTİNİN TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAMASIYDI"
Nusaybin İlçe Başkanı Özel'den sonra konuşan Ak Parti Mardin il başkanı Nihat Eri, 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri değerlendirdi.
Seçimler sonrası Türkiye'nin yeni bir sisteme geçtiğini ifade eden Eri, "Artık Türkiye'de hükümet krizleri olmayacak. Öyle bir sisteme geçildi. Yeni Bakan ve bürokrasi atamaları yapıldı. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk turda seçildi, bu büyük bir başarıdır. Bunun olmaması için birçok milimetrik hesaplar yapıldı, ittifaklar kuruldu. Hiçbir zaman bir araya gelemeyecek ya da gelmesi mümkün olmayan partiler ittifak içerisine dahil edildiler. Bir parti ittifak dışında tutuldu. Bu da bir hesap gereğiydi. Birinci turda tek başına girdi onu da tek başına barajı geçecek şekilde desteklediler. Tek başına barajı geçmesi mümkün olmayan parti başka partinin emanet oylarıyla stratejik bir kararla verilen oylarla barajı aştı. Tüm hesap Ak Parti'nin tek başına iktidar olmasını engellemekti. Onlar birbirlerini sevdikleri için bir araya gelmediler, Ak Partiye düşman oldukları için bir araya geldiler. Neden, memleket ve vatan sevdası değildir, Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti düşmanlığıdır. Bu düşmanlık sadece siyasi partileri bir araya getirmedi. Yurt dışında da destekleri oldu. AB, ABD, İsrail sanki kendileri seçime giriyormuş gibi kendi ülkelerinde bir seçim varmış gibi çok aktif bir şekilde Ak Parti aleyhinde ne yapılması mümkünse onu yaptılar" şeklinde konuştu.
Kadın Kolları Başkanı Nurdan Özçelik ve Gençlik Kolları Kamuran Aydın'ın konuşmalarından sonra çalışmaların raporların okundu.
Temmuz ayı Danışma Meclisi toplantısı dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle sona erdi.