EĞİTİM Haber Girişi : 19 Nisan 2024 15:21

Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı 

Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı 

Nusaybin İlçesinde kırsal Yolbilen Mahallesinde Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve İş İnsanı Ömer Özel tarafından yapılan "Yolbilen Ömer Özel İlkokulu"nun açılışı yapıldı.

 

Yolbilen Mahallesinde yapılan açılış programı saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

BU ESERLERİ KAZANDIRMANIN HEYECANINI YAŞIYORUZ.

Açılışta bir konuşma yapan Ömer Özel; " İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla kentimize ve insanımıza hizmet etmek için her zaman hareket ettik, gayret gösterdik. Daha evvel ilçemize, ibadethaneden yüksek okula kadar bir çok eser kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün de Yolbilen Ömer Özel ilkokulunu kazandırmanın ve sizlerle birlikte açılışını yapmanın onurunu yaşıyoruz. Ayrıca bugün bir gururu daha yaşayacağız, Nusaybin’e (KETEM), Nusaybin Neriman Özel Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nin de açılışını yapacağız.

Doğup büyüdüğümüz, yaşadığımız, ekmeğini yediğimiz yerlere bizim sahip çıkmamız gerekir.

Bu anlayışla bundan sonra da kentimiz, Nusaybin’imiz için el birliğiyle hizmet etmeye devam edeceğiz. Eğitim hayatına bu okulda adım atacak çocuklarımıza başarılar diliyor, başta Sayın Valim olmak üzere siz değerli misafirlerimize de teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

 

Kaymakam Ercan Kayabaşı, AK Parti Mardin Milletvekilleri Dr. Muhammed Adak ve Faruk Kılıç'ın açılış konuşmalarından sonra Mardin Valisi Tuncay Akkoyun konuştu.

 

İş insanı Ömer Özel'in anne ve babası adına yaptırdığı Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulunu hatırlatan Vali Akkoyun; "Nusaybin ilçemize kazandırılan Yolbilen Ömer Özel İlkokulunu sadece bir bina olarak düşünmemek gerekiyor. İnşallah buradan çok değerli meslekler edinecek çocuklarımız yetişecek, vatanına, milletine, inancına bağlı kardeşlerimiz, ülkemizin çok önemli kurumlarında çalışacak, ülkemize, Mardin'imize ve Nusaybin'imize hizmet edecekler" dedi.

 

Kamu yatırımlarının yanında sivil vatandaşların, iş insanların ve sivil toplum kuruluşların kendi memleketine vefa örneği olarak bu tür yatırımlar yapması çok önemli, anlamlı ve değeli yatırımlar olduğunu belşeten Vali Akkoyun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'de son 15-20 yılda sanayiden ulaşıma, eğitimden spora, gençlik hizmetlerinden sosyal hizmetlere kadar her alanda çok büyük ilerlemeler ve yatırımlar gerçekleştiğini ifade etti.

 

Vali Akkoyun konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Bu yatırımlardan ilimiz de Nusaybin ilçemiz de nasibini alıyor. 2002 yılında 3.000 olan derslik sayımız 2023 yılında 9.573 olarak yüzde 219, 2002 yılında 5.000 olan öğretmen sayımız ise 2023 yılında 12.942 olarak yüzde 158 artış olmuştur. Bizler hep birlikte, kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız ve vatandaşlarımız ile omuz omuza vererek, birlik, beraberlik içerisinde güç birliği ile bu hizmetlerimizi artıracağız inşallah. Bu vesileyle ilçemize okul kazandıran hayırsever İş İnsanı Ömer Özel'e teşekkür ediyorum" dedi.

 

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Akkoyun tarafından hizmetlerinden dolayı Ömer Özel'e teşekkürler plaketi takdim edildi.

 

NERİMAN ÖZEL KETEM MERKEZİ AÇILDI

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve hayırsever İş İnsanı Ömer Özel'in annesi adına yaptırdığı "Neriman Özel Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) açılışı yapıldı.

 

8 Mart Mahallesinde kurulan KETEM'in açılışa katılan Vali Tuncay Akkoyun, KETEM Merkezinin Nusaybinlilere hayırlı olması temennilerinde bulundu, hizmetlerinden dolayı İş İnsanı Ömer Özel'e teşekkür etti.

 

 Açılışa ayrıca; Mardin Milletvekilleri Faruk Kılıç ve Dr. Muhammed Adak, Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, hayırsever İş İnsanı Ömer Özel, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.