MARDİN Haber Girişi : 20 Temmuz 2014 11:31

Bağımsız Kürdistan için imza kampanyası

Bağımsız Kürdistan için imza kampanyası
Kürt Demokratlar Platformu (KDP) Güney Kürdistan'ın bağımsızlığı için Kızıltepe ilçesinde imza kampanyası başlattı.
Kürt Demokratlar Platformu (KDP) Güney Kürdistan’ın bağımsızlığı için daha önce Batman ve Diyarbakır’dan sonra Kızıltepe Özgürlük Meydanında da imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasıyla ilgili bir açıklama yapan Kürt Demokratlar Platformu (KDP) Kızıltepe Şube Başkanı Kasım Buğurcu, “Demokrat Kürt Platformu olarak Kızıltepe’de imza standını açtık. Biz bu standı ilk önce Diyarbakır ve Batman’da açmıştık. Halkın büyük çoğunluğu tarafından yoğun ilgi ile karşılanmış ve imzalar verilmişti. Burada bulunmamızın amacı Irak’ta cereyan eden olaylar nedeniyle artık Irak’ta yaşayan Kürtlerin bağımsız bir ülke sahibi olmaları gerektiğine inandığımız için buradaki Qoser (Kızıltepe) ilçe merkezinde bulunan en işlek meydanda halkımızın içerisinde standımızı açıp onların imzalarını topluyoruz.

Kürdistan’ın bağımsızlığı ne kadar önemli ve değerli olduğunu göstermek için platform olarak hepimiz buradayız. Beklentilerimizin üzerinde bir ilgi var. Özellikle gençlerimiz büyük bir heyecan ve tebessümle büyük ilgi gösteriyorlar. Gösterdikleri ilgiden dolayı herkese teşekkür ediyorum. ”dedi.