GÜNDEM Haber Girişi : 07 Şubat 2017 11:20

Bakanlık, yapı ve ruhsat izinlerini Nusaybin Belediyesine devretti

Bakanlık, yapı ve ruhsat izinlerini Nusaybin Belediyesine devretti
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Nusaybin Kent merkezinde aldığı riskli alan sınırını yıkılmış 6 mahalle olarak yeniledi. Yapı izinleri Bakanlıktan tekrar Belediyeye devredildi.
Nusaybinim Haber Servisi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Nusaybin Kent merkezinde aldığı riskli alan sınırını, yıkılmış 6 mahalle olarak yeniledi. Yapı izinleri Bakanlıktan Nusaybin Belediyesine devredildi.
9 Eylül günü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla  Nusaybin kent merkezi ve yakın köy olarak bilinen mahaller riskli alan ilan edilmişti. İlçenin tamamının riskli alan ilan edilmesi nedeniye yeni evlerin inşaası durdurulmuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 31 Ocak 2017 tarihinde alınan karar gereği Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla Mahalleleri hariç diğer tüm bölgelerdeki işlemler tekrar Nusaybin Belediyesine devredildi.
Genel Müdürlük tarafından gönderilen yazıda: "Riskli alan ilan edilen haritada görüldüğü taralı olarak belirtilen bölgeler haricinde kalan alanların ruhsat ve yapı kullanım izin iş ve işlemlerine ilişkin Mardin İli Nusaybin Belediye Başkanlığına geçici olarak yetki verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.
Riskeli alan ilanı nedeniyle vatandaşların yapacağı her türlü çalışma için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapması gerekirken, alınan yeni karar doğrultusunda bu izinler eski dönemde olduğu gibi tekrar Belediye tarafından yürütülecektir.