GÜNDEM Haber Girişi : 27 Ağustos 2018 09:29

Cumhuriyet Başsavcısı Kahraman Nusaybin'den ayrıldı

Cumhuriyet Başsavcısı Kahraman Nusaybin'den ayrıldı
2016 yılı yaz kararnamesi ile Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı görevini devir alan ve 2018 yılı yaz kararnamesiyle Alaşehir Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman, önemli derecede adli hizmet sunduğu Nusaybin'den ayrı
2016 yılı yaz kararnamesi ile Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı görevini devir alan ve 2018 yılı yaz kararnamesiyle Alaşehir Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman, önemli derecede adli hizmet sunduğu Nusaybin'den ayrıldı.
Nusaybin'de görev yaptığı dönemde Başsavcılık teşkilatı bünyesinde "Örgütlü Suçlar Bürosu"nu kurarak hayata geçiren Kahraman, yıllardır kullanışlı olmayan adliye binasını da baştan sona yeni teknolojik cihazlar ve kullanıma uygun şekilde yeniletti. Nusaybin Adliyesini pilot bölge uygulamalarına dâhil ederek, ön bürolar, danışmalar gibi çağdaş uygulamalara geçiren, vatandaş ile kamu görevlileri arasındaki işleyen hizmetin standartını ve işlerliğini artırmaya çalışan Kahraman, adliye binasının iç ve dış yapısını, her birimin sahip bulunduğu alanlar olmak üzere hemen hemen her yönüyle adliyenin dönüşümüyle yenilenmesini ve modernize edilmesini sağladı.
Yapılan çalışmalar sonucunda atıl ve pasif kullanımdaki alanlar boşa çıkarılarak kapsamlı tadilatların yaptırılması daha sonra da adliyenin modern duruşma salonları, danışma birimleri, ön büroları, vatandaş bekleme noktaları gibi hizmet alanlarını oluşturup yapılandırarak adli işleyişin kendisiyle birlikte fiziken de hizmet standartlarının yükseltilmesini sağladı.

-TÜRKİYE GÜNDEMİNDE SES GETİREN ADLİ DOSYALAR HAZIRLANDI
14 Mart 2016 yılından Nusaybin'de başlayan ATMACA-7 Müşterek Kuvvetler operasyonunun bitimine kısa bir süre kala ve 15 Temmuz Darbe girişimi öncesi ilçeye atanan Cumhuriyet Başsavcısı Kahraman, ülkenin gündeminde yer alan KCK/PKK/FETÖ ve YPG ile bağlantılı birçok örgüt üyeleri ve bağlantılı kişilere yönelik yanı sıra hendek ve barikat süreci ile ilgili ATMACA-7 Müşterek özel birlik operasyonu kapsamımda Nusaybin merkezli Türkiye genelinde eş zamanlı birçok adli operasyonlar yürüttü. Kahraman, uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarına ilişkin de birçok soruşturma açtı.
2016 - 2018 yılları arasından Nusaybin'de görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Yaz Kararnamesi ile Ağır Ceza Merkezi olan Manisa'nın Alaşehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanmış ve buradaki görevine başlamak üzere Nusaybin'den ayrıldı.