YAŞAM Haber Girişi : 18 Mart 2019 11:59

Eğitim Bir Sen Yeni Zelanda katliamını kınadı

Eğitim Bir Sen Yeni Zelanda katliamını kınadı
Eğitim Bir Sen Nusaybin temsilciliği, Yeni Zelanda’da Cuma Namazı sırasında iki camiye yapılan terör saldırını lanetledi.

Eğitim Bir Sen Nusaybin temsilciliği, Yeni Zelanda’da Cuma Namazı sırasında iki camiye yapılan terör saldırını lanetledi.

Eğitim Bir Sen Nusaybin temsilcisi Mehmet Şefak Kavak tarafından yapılan açıklamada, Yüzyılın katliamlarına dur demek için birlik olma zamanı olduğunu belirtti.

Eğitim Bir Sen tarafından yapılan açıklama şöyle:

“1900’lü yılların başından bu güne kadar hükmeden güçler özellikle batı tarafından İslam âleminde yapılan katliamların sayısı artık sayılacak gibi değildir.

Birliğimizin olduğu zamanlar bize hükmedemeyen batılı şer güçler, birliğimizin bozulmasıyla oluşan güçsüzlüğümüzden istifade ederek son yüzyıldır vahşet ve katliamlarıyla alemi İslam’ı kan gölüne çevirmişlerdir.

Cezayir- Irak- Suriye- Filistin-Yemen-Libya Afganistan-Bosna- Arakan vb. İslam memleketlerinde katliamları bitmemiş iken, ülkelerinde misafir olan masum ve mazlum Müslümanlara en mukaddes ve dokunulmaz olan ibadet yerlerinde bile huzur vermeyerek katliamlarına devam etmektedirler. Sürekli insan haklarından bahseden batılı şer güçler Müslümanlara asla bu hakları tanımamışlardır.

İslam ülkelerinde halen çeşitli anarşist örgütler ve yapılarla devam eden katliamların altında kesinlikle hâkim olan batılıların desteği ve imzası bulunmaktadır.

Yeni Zelanda da meydana gelen menfur cami katliamında eylemi gerçekleştiren caniye terörist diyemeyen ve bu vahşetleri maalesef teşvik eden batı hiçbir zaman bu vahşetlerinden vazgeçmeyecektir.

Vahşi batının bu katliamlarının son bulmasının tek yolu Müslümanların birlik ve beraberliğinden oluşan güçtür.

Yeni Zelanda'daki bu katliamı büyük bir nefretle lanetliyoruz ve bu tür katliamların son bulup ciddiyetle engellenmesini istiyoruz.

Şu da bilinmelidir ki, cami katliamının arkasında batının İslam’a olan kin ve nefreti de bulunmaktadır.

Esefle görüyoruz ki, batının katliamlarında ölenlerin isimleri Arap-Türk-Kürt-Cezayirli-Bosnalı-Afrikalı-Arakanlı olsa bile bu katliamların kurbanlarının ortak ismi "MÜSLÜMAN" dır.

Cami katliamında vefat edenlere Allah'tan Rahmet yaralılara şifa niyaz ediyoruz.

Birliğimiz en büyük nişanesi Çanakkale ruhudur. Çanakkale ruhunu kaybettiğimiz için, dün Halepçe’de, Bosna’da; bugün Yeni Zelanda’da katliam yapıyorlar. 15 Temmuz günü yakaladığımız birlik ruhunu tüm zamanlara yaymak ve aramızdaki küçük meseleleri bir tarafa bırakıp, birlik şuuruyla tekrar mazlumun umudu, zalimin korkulu rüyası olmalıyız.

Bu vesile ile; 104.yılında Çanakkale zaferi şehitlerini minnet ve şükranla yad ediyoruz.

31. yılında Halepçe katliamında vefat edenleri de Rahmetle anarken, bu vahşetlerin bitmesi için birlik ve beraberliğimizden oluşacak kuvvetimizle birlikte, Yüce Mevla’nın inayet ve Rahmetinin de bize yar olmasını temenni ediyoruz.”