MARDİN Haber Girişi : 21 Mayıs 2012 13:51

Gazetecilerden Mardin Valisine teşekkür ziyareti

Gazetecilerden Mardin Valisine teşekkür ziyareti
Tarihi kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarının bir süre önce gündeme getirdikleri sorunlara Vali Ayvazın çözüm getirmesi ile kendisini ziyaret ederek teşekkür ettiler.
Mardin’de gazetecilerin valilikte yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirmeleri üzerine Mardin Valisi Turhan Ayvaz’ın olaya el koyarak sorunlara çözüm getirmesi gazeteciler tarafından takdirle karşılandı.    Tarihi kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarının bir süre önce gündeme getirdikleri sorunlara Vali Ayvaz’ın çözüm getirmesi ile kendisini ziyaret ederek teşekkür ettiler.
    Gazetecilerin karşılaştıkları sorunlardan olan resmi programlarda araç tahsisi, valilik protokol girişinden geçişleri ile valilik bünyesinde basın odasının olmaması konularına Vali Turhan Ayvaz, özel kalem müdürü Özgür Yıldız‘a talimat vererek sorunların giderilmesini istedi.
    Valilikte basın mensuplarına 3 bilgisayar ve gerekli büro cihazlarının döşenmesi ile hazır hale getirilen odanın tahsisi, protokol girişlerinin gazetecilere açılması ve araç tahsisi konusuna çözüm bulması ile Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı ve DHA-İletişim Gazetesi Mardin Temsilcisi Nezir Güneş, Zaman-CİHAN Mardin Temsilcisi Şeyhmus Edis, TRT- AA Muhabiri Abdulhalim Çelik ve Mardin Haber Gazetesi Temsilcisi İbrahim Halil Sincar Özel Kalem Müdürü Özgür Yıldız ile birlikte tahsis edilen basın odasında incelemelerde bulunduktan sonra Vali Turhan Ayvaz’ı makamında ziyaret ettiler.
    Vali Ayvaz’a Mardin’de görev yapan ve derneklerine üye olan gazeteciler adına teşekkür eden Güneş, karşılaştıkları sorunlara valiliğin duyarlılık göstererek çözüm bulması üzerine kendisine teşekkür etti. Basın mensupları olarak Mardin’de kamu ve vatandaş arasındaki köprü olmanın sorumluluğunu çok iyi bir şekilde taşıdıklarına inandıklarını belirterek, “Mardin’in gelişmesi ve kalkınmasına yönelik çalışmalarda ilde görev yapan biz gazetelere de büyük görevler düştüğünün farkındayız. Hep birlikte çalışarak Mardin’imizi bulunduğu konumun daha üstüne çıkartarak olması gereken yerde görmeyi sağlamaktır. Bu hepimizin görevi olmalıdır. Sorunlarımızın çözümünde sayın valimizin destekleri bizleri sevindirdi. Dile getirdiğimiz sorunlarımızı çok kısa süre içinde çözüm bulduğu için kendisine teşekkür ediyorum."dedi.
    Vali Ayvaz da basınının Mardin için çok önemli olduğuna vurgu yaparak “Mardin meselelerinin çözümünde Mardin basını önemli bir görevi ifa ediyor. Bundan sonraki dönemde de Mardin’in gelişip kalkınmasında basının duyarlılığı önem taşıyor. Bizler her zaman basın mensuplarının yanında olduk. Sizlerin daha önce gündeme getirdiğiniz sorunlarınızı öğrenmemle hemen çözüme kavuşması için talimat verdim. Sizlerin daha etkin ve rahat bir şekilde çalışmanız için valilik bünyesinde bir basın odası oluşturduk.”dedi.
    Basın mensuplarının aynı zamanda bir kamu görevi yaptıklarını ifade eden Ayvaz, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı durumunda olan basının, farklı düşünce ve görüşleri nesnel bir şekilde ortaya koyarak, toplumun bilinçlenmesinde, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde büyük rol oynadığını ifade ederek, “Basınımız, tarihin her döneminde halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini bütün olumsuzluklara rağmen en iyi şekilde yapmaya çalışmaktadır. Kurumların yaptığı çalışmaların halkımıza doğru ve zamanında iletilmesinde, başarıların alkışlanmasında, sorunların daha hızlı giderilmesinde ve demokrasinin güçlenmesinde önemli bir yere sahip olan basın mensupları biz idarecileri de gerek eksikliklerimizi ifade etmelerinde gerek de yaptıklarımızı halkımızla paylaşmalarında bizim de destekçimizdirler.”ifadelerini kullandı.   Mardin iletişim