POLİTİKA Haber Girişi : 18 Haziran 2018 17:16

HDP Nusaybin'de miting düzenledi

HDP Nusaybin'de miting düzenledi
24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi için HDP Nusaybin'de miting düzenledi.
HDP Nusaybin'de miting düzenledi
24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi için HDP Nusaybin'de miting düzenledi.
Nevroz Bulvarında düzenlenen miting, HDP Mardin Milletvekili adayları Prof. Mithat Sancar, Pero Dündar, Tuma Çelik, Avukat Ebru Günay ve Avukat Gülbin Şahin Dağhan'ın meydandakileri selamlamasıyla başladı.
Daha sonra mitingin açılış konuşmasını yapan HDP Nusaybin İlçe Başkanı Ferhat Kut, OHAL döneminden geçtiklerini hatırlatarak: "Partimiz, üyelerimiz ve şehirlerimiz üzerinde baskılar var. Zorlu bir süreçten geçiyoruz ama biz sizin bu duruşunuzla ayaktayız" dedi.
Kut'tan sonra HDP Milletvekili adayı Tuma Çelik miting alanındakileri Süryanice selamladı. Daha sonra konuşan HDP Milletvekili Adayı Pero Dündar bir oyun çok önemli olduğunu kaydetti.
HDP'nin mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yer alması gerektiğini kaydeden Dündar: "Bir oyla biz yükseleceğiz bir oyla Erdoğan düşecek. Biz de diyoruz ki bir oy bu halkı savaşa götürebilir bir oy da bu halkı özgürleştirebilir. Hiç kimse bu halkın iradesini ne teslim alabilir ne de parayla satın alabilir. Eğer HDP bu meclise gitmezse meclis tek adam, tek renk, tek bayrak, tek vatan, tek millet olur. Biz de onun için HDP mutlaka mecliste yer almalıdır diyoruz" ifadelerini kullandı.

-SANCAR: "ÜNİVERSİTEDE SELAHATTİN DEMİRTAŞ BENİM ÖĞRENCİMDİ SİYASETTE BEN ONUN ÖĞRENCİSİYİM"
Mitinde konuşan HDP Mardin Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mithat Sancar, Nusaybin'e sadece teşekkür değil aynı zamanda minnet de borçlu olduğunu söyledi.
"Ben ne öğrendiysem Nusaybin'de öğrendim üniversitelerde değil" diyen Sancar: "Ben bu sokaklarda öğrendim onurlu yaşamayı bu sokaklarda öğrendim halkların kardeşliğinin ne demek olduğunu ben Nusaybin'de öğrendim zulme karşı direnmenin ne demek olduğunu. Onun için Nusaybin'e minnettarım, Nusaybin'e hepimiz minnettarız" şeklinde konuştu.
Konuşmasında Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın üniversitede öğrencisi olduğunu hatırlatan Sancar: "Selahattin Demirtaş üniversitede benim öğrencimdi. Ben böyle bir öğrenciye sahip olmaktan hep guru duydum. Ama o üniversitede benim öğrencimdi ben siyasette onun öğrencisiyim. Ben üniversitede onun hocasıydım ama siyasette o benim hocamdır. Biz diyoruz ki halkların kardeşliğini istiyoruz bu ülkeye barış getireceğiz onlar ne diyor her yerde savaş her yerde şiddet diyorlar. Bütün özgürlük tutsaklarını zindandan çıkması için bizim bu barajı yerle bir etmemiz gerekiyor aynı zamanda zindanların kapısını açacağız. Ama bunu sağlayacak olan sizin oylarınız sizin kararlılığınız sizin sağlam iradenizdir" dedi.
Miting Mem Ararat ve Koma Hivron'un konseriyle sona erdi.