GÜNDEM Haber Girişi : 19 Haziran 2019 14:23

Hüda-Par: TOKİ’deki anahtar tesliminde vatandaşlar mağdur edilmemeli

Hüda-Par: TOKİ’deki anahtar tesliminde vatandaşlar mağdur edilmemeli
Hüda- Par Nusaybin İlçe Başkanı Halil Talayhan ve Yönetimi, TOKİ Konutlarında anahtar teslimi başlayan 4. Etapta yaşanan sorunlar için Emlak Yönetimi Ofisini ziyaret etti.

Hüda- Par Nusaybin İlçe Başkanı Halil Talayhan ve Yönetimi, TOKİ Konutlarında anahtar teslimi başlayan 4. Etapta yaşanan sorunlar için Emlak Yönetimi Ofisini ziyaret etti.
Nusaybin’de TOKİ tarafından yapılan konutların anahtar teslimi ile ilgili vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda HÜDA PAR ilçe teşkilatı başkanı Halil Talayhan ve beraberindeki bir heyetle ilçede açılan Emlak Yönetimi ofisine ziyaret.
Nusaybin’de TOKİ tarafında yapımı tamamlanan 4. Etap konutlarının çekilen kuraları sonrası anahtar teslimin başladı. Anahtar teslimi başlayan konutların hak sahipleri ile Emlak Yönetimi arasında aidat ve avans konusunda anlaşmazlıklar üzerine vatandaşlar şuana kadar anahtar teslimi almadı.
Yaşanan sorunlar üzerine Hüda Par ilçe Teşkilat Başkanı Halil Talayhan, yardımcısı Seyfettin Ağırman ile beraberindeki heyet Emlak Yönetimi Ofisini ziyaret etti. İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Mesut Ağırakçe, Emlak Yönetimi Sorumlusu Burhan Yıldırım ve Emlak Yönetimi yetkilileriyle görüştü.
Yapılan ziyarette halktan gelen şikâyetler üzerine bu ziyaretin gerçekleştiğini dile getiren Başkan Talayhan, anahtar teslimi sırasında daire sahiplerinden alınacak olan avans ve aylık aidatlar konusunda gerçekleştiklerini dile getirdi. Uzun süredir evlerinden uzak yaşamını sürdüren vatandaşların bu olumsuz şartların ortadan kalkması için gereken hassasiyetin gösterilmesini istediklerini dile getirdi.
Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağırakçe ise, vatandaşların evlerine yerleşmeleri süresince yaşanabilecek olumsuz herhangi bir arıza ve eksiklik olmaması için Emlak Yönetimi bürosunu TOKİ tarafından görevlendirdiğini kaydetti. Geçiş sürecinde vatandaşları mağdur edecek bütün olumsuz şartları ortadan kaldırmaya çalıştıklarını kaydeden Ağırakçe, şu anda alınan aidatların belirli bir plan ve program dâhilinde olduğunu önümüzde dönemlerde yapılan masrafların durumuna göre bu rakamın düşebileceğini ayrıca tüm hesaplarının şeffaf olduğunu belirterek vatandaşların istediği zaman hesap sorma, kontrol etme yetkisine sahip oldu ifade etti.
Vatandaşların şikayet ve isteklerini Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve emlak Yönetimine ileten Hüda Par yönetimi daha sonra ayrıldı.