GÜNDEM Haber Girişi : 01 Aralık 2014 13:47

İpek yolu mahallesinde kanalizasyon suyu sokağa akıyor

İpek yolu mahallesinde kanalizasyon suyu sokağa akıyor
Nusaybin İpek yolu mahallesinde alt yapı olmaması nedeniyle evlerin kanalizasyonları sokağa dökülüyor.
 
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Nusaybin İpek yolu mahallesinde alt yapı olmaması nedeniyle evlerin kanalizasyonları sokağa dökülüyor.
5 yıl önce 8 mahalleden 15 mahalleye çıkarılan Nusaybin, İpek yolu caddesi ile Çatalözü Köyü arasında kalan bölge İpek yolu mahallesi olarak kabul edildi. Mahalle sakinleri, mahalle oldukları halde alt yapı çalışmalarının yetersiz kaldığından şikayetçi.
İpek yolu Mahallesi Çatalözü sokakta bulunan 30 ev ve çok sayıda iş yerinin kanalizasyon suyu ve pisliği sokak ortasından geçen ve açık bulunan DSİ kanalına akıyor. DSİ kanalı adeta mikrop yuvasına dönüşürken kötü koku ve haşerelerden dolayı bölgeden geçilmiyor.

"DSİ KANALININ ÖNÜ KESİLİNCE SORUN ARTTI"
Mahallede daha önce de kanalizasyon şebekesi olmadığını dile getiren mahalle sakinleri, evlere ait kanalizasyon ve pis suyun DSİ kanalıyla tahliye edildiğini bildirdi.
İpek yolunun alt bölümünde kalan DSİ kanalının geçtiğimiz aylarda kapanmasıyla bu suyun İpek yolunu geçemediğini kaydeden vatandaşlar, evlerden gelen kirli su ve kanalizasyonun sokak ortasında açık kalan kanalda kaldığını ve bu kirli suyun her geçen gün arttığını ifade etti.

"VATANDAŞLAR BELEDİYEDEN YARDIM BEKLİYOR"
Durumu daha önce Nusaybin Belediyesine ilettiklerini bildiren vatandaşlar, belediyenin biran önce sorunu çözmesini istedi.
2014'ün Nusaybin'inde hala yer üstünde ve açık olan kanalizasyonların Nusaybin'e yakışmadığını belirten vatandaşlar belediyenin biran önce kanalizasyon ve alt yapı çalışması yapmasını bekliyor.