GÜNDEM Haber Girişi : 03 Ağustos 2018 13:03

Kaymakam Emiroğlu ve İzmit Kafilesi Nusaybin'i ziyaret etti

Kaymakam Emiroğlu ve İzmit Kafilesi Nusaybin'i ziyaret etti
Kızıltepe'de yapılacak Pişmaniye festivaline katılmak üzere Mardin'e gelen İzmitliler Nusaybin ilçesinde tarihi ve turistik yerleri gezdi.
Kızıltepe'de yapılacak Pişmaniye festivaline katılmak üzere Mardin'e gelen İzmitliler Nusaybin ilçesinde tarihi ve turistik yerleri gezdi.
Nusaybin eski Kaymakamı - İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, eşi Zeynep Emiroğlu, Kocaeli Ak Parti Milletvekilleri Emine Zeybek ve Cemil Yaman, Emniyet Müdürü Mustafa Karakaş, Milli Eğitim Müdürü Ömer Akman Şen, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz ve beraberindeki yaklaşık 70 kişilik kafile Nusaybin'e geldi.

-HACI NASRETTİN KASR-INDA KÖY KAHVALTISI
Beylik Mahallesinde Serdar Bilen'e ait Hacı Nasrettin Kasr-ında yöresel kahvaltı yapan İzmitliler burada aile fertleriyle bir araya geldi.
Daha sonra ilçe merkezindeki tarihi ve turistik yerleri gezerek alış veriş yapan İzmit kafilesi, Cuma Namazını tarihi Zeynel Abidin Camiinde kıldı.
Kafilede yer alan bir grup ilçe merkezini gezerken Kaymakam Emiroğlu, Milletvekili Yaman, Emniyet Müdürü Karakaş ve Ak Parti İlçe Başkanı Ayaz Nusaybin Emniyet Müdürü Abdurrahim Zengin'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Ak Parti Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen de hazır bulunurken ziyaret sonra İzmit Kafilesi Emniyet Müdürlüğü önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

-KAYMAKAM EMİROĞLU: İZMİT'TEKİ VE NUSAYBİN'DEKİ DOSTLARIMIZI BULUŞTURDUK
Öte yanda ziyaret hakkında açıklama yapan İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu: "Burası bir köy konağı. Misafirlerimizle burada birlikte olmak istedik. Şunu gerçekleştirdik. Kardeş ilçemiz olan Kızıltepe'ye pişmaniye festivalini yapmak için gelmişken Kocaeli’nde İzmit'te sevdiğimiz insanları burada sevdiklerimizle buluşturduk. Ortaya çıkan sinerjiden de enerjiden de biz de hissemizi aldık" dedi.
Ziyaretler ve geziden sonra İzmit kafilesi Pişmaniye Festivaline katılmak üzere Kızıltepe'ye gitti.

-EMİROĞLU 10 YIL SONRA NUSAYBİN'DE
Bu arada 2004 - 2007 yılları arasından Nusaybin'de Kaymakam olan Ersin Emiroğlu, 10 yıl aradan sonra ilçeyi ziyaret ettiğini kaydetti.
Buradaki dostlarıyla her zaman görüştüğünü kaydeden Ersin Emiroğlu ve eşi Zeynep Emiroğlu, festival vesilesiyle Nusaybinlileri ziyaret etme imkanı bulduklarını ve çok mutlu olduklarını dile getirdi.