MARDİN Haber Girişi : 07 Eylül 2017 08:05

Mardinli Kösen Guinness Rekorlar Kitabı'na imza attı

Mardinli Kösen Guinness Rekorlar Kitabı'na imza attı
Dünyanın yaşayan en uzun insanı olarak Guinness rekorlar kitabında yer alan Mardinli Sultan Kösen, 63'ncü basımı piyasaya sürülecek olan 2018 Guinness Rekorlar Kitabı'na son imzayı atan rekortmen oldu.
​Dünyanın yaşayan en uzun insanı olarak Guinness rekorlar kitabında yer alan Mardinli Sultan Kösen, 63’ncü basımı piyasaya sürülecek olan 2018 Guinness Rekorlar Kitabı’na son imzayı atan rekortmen oldu.

Mardin'in tanıtımına sosyal ve kültürel alanlarda yaptığı katkılarla da bilinen dünyanın en uzun insanı Sultan kösen, Merkezi İngiltere'nin Londra Şehrinde bulunan Guinness'ten gönderilen 2018 Guinness Rekorlar Kitabı’nı Mardin tablosunu arkasına alarak kitaba son imzasını attı.

Menajeri Mehmet Veysi Bora ile beraber İngiltere'den gelen kitapları inceleyen ve kendisine ayrılan bölümü inceleyen Sultan Kösen, kitapta kendisine en fazla yer verilen rekortmen olarak da dikkat çekti.

Bu yıl 63. sayısı piyasaya sürülecek olan 2018 Guinness Rekorlar Kitabı'nda birbirinden ilginç 4 bini aşkın rekor yer alıyor.

Bir Mardinli olarak dünyanın en merak uyandıran kitabında yer almanın kendisi ve yaşadığı toplum için bir gurur olduğunu kaydeden Kösen, şunları söyledi:

“Mardinli Sultan Kösen olarak dünyanın yaşayan en uzun insanı olarak biliniyorum. Ancak aynı zamanda en büyük el ve ayağına da sahip bir Mardinli olarak kitapta yer alıyorum. Önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek olan kitabı imzalarken geldiğim toplumu ve yaşadığım toplumu da unutmuyorum. Mardinli Sultan Kösen olarak, Mardin'in tablosu ve siluetinin önünde kitabı imzalıyorum. Mardin bizim için en büyük değerdir. Bu değeri hep birlikte korumamız ve gelecek nesillere güzel bir miras olarak bırakmamız gerekiyor.”/ilkha