GÜNDEM Haber Girişi : 01 Aralık 2011 13:25

Nusaybin Belediye binası önünde oturma eylemi yapıldı

Nusaybin Belediye binası önünde oturma eylemi yapıldı
Mardinin Nusaybin ilçesine tutuklanan siyasetçiler için basın açıklaması yapıldı. Nusaybin Belediyesi önünde yapılan açıklama sonrası 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.
Abdullatif Altunkaynak
Mardin’in Nusaybin ilçesine tutuklanan siyasetçiler için basın açıklaması yapıldı. Nusaybin Belediyesi önünde yapılan açıklama sonrası 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

Nusaybin Belediyesi önünde yapılan açıklamaya belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ve sendika başkanları katıldı.

Genel İş Şanlıurfa şube başkanı Sadık Demir'in açıklaması şöyle;
"Belediye çalışanları olarak belediye başkan yardımcımız Ayhan Doğan ve belediye çalışanı arkadaşımızın tutuklamasını protesto etmek için buradayız.

AKP’nin başlatmış olduğu siyasi soykırım kapsamında Kürt siyasetçileri, seçilmiş Milletvekilleri, belediye Meclis üyeleri, sendikacılar, insan hakları savunucuları ve sivil toplum yöneticileri, hukuksuzların hukukuyla tutuklanmış, bu tutuklamalar hız kesmemiş, tüm hızıyla hukuksuzca devam etmektedir.

AKP ve onun başı Başbakan kendisi gibi olmayan, onun gibi düşünmeyen, ona ve cemaatlerine biat etmeyenleri bertaraf etmek için her gün basın yoluyla hedef göstermekte, bu söylemleri onun polisi ve özel yargısı tarafından talimat olarak algılanmakta, bunun neticesinde Cezaevleri tıka basa doldurmaktadır. Cezaevleri cezaevleri olmaktan çıkarak adeta Hitlein toplama kamplarına dönüşmektedir. Bu gidişat ve çok partili sisteme inananları kaygılanmaktadır. Çünkü bu gidişat tek partili dikta rejime gidilmektedir.

AKP’nin tek partili dikta rejimini kabul etmiyoruz. Bu gidişatı kabul etmeyen Türk toplumuna sesleniyoruz. Bu hukuksuzluğa hep birlikte dur diyelim. Çünkü ve demokrasi toplumun tüm kesimlerine lazımdır. Bu amaçla 3 Aralık’ta BDP’Amed’te istasyon meydanında düzenleyeceği “seçiliş irademe sahip çıkıyorum” mitingine katılım çağrısında bulunuyoruz. Bizler seçtiğimiz irademiz için orada olacağız. Demokrasiye inanan ve onun için çabalayan her kesimi bekliyoruz."

Açıklamadan sonr 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. / Nusaybinim.com