KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 24 Mayıs 2017 17:16

Nusaybin Çatom’da yıl sonu sergisi

Nusaybin Çatom’da yıl sonu sergisi
Nusaybin Kaymakamlığına bağlı Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) yıl sonu sergisi düzenledi.
Nusaybinim Haber Servisi
Nusaybin Kaymakamlığına bağlı Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) yıl sonu sergisi düzenledi.
ÇATOM binasında düzenlenen sergi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Serginin açılış konuşmasını yapan Sabahat Genç, Çatom amacının; kadınların sorunlarının farkına varmalarına, tanımlamalarına ve çözümü için inisiyatif kullanabilmelerine fırsat yaratmak, kadınların kamusal alana daha fazla katılımlarını ve kamusal hizmetlerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak, kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini arttırmak, kadını güçlendirerek fırsat eşitliliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak, cinsiyet dengeli kalkınma sürecini başlatmak ve bu yolla yerel koşullara uygun, katılımcı toplum kalkınması temelli tekrarlanabilir modeller geliştirmek olduğunu söyledi.
Çatom’da temel ilkenin kadınlara ne yapacaklarını değil, hangi koşullarda neler yapabileceklerini göstermek olduğunu ifade eden Genç: “Çatom’da kadınların kalkınma projelerine dâhil edilmesinin insan hakları yönünden bir gereklilik, ekonomik ve toplumsal kalkınmayı güçlendiren bir faktör olduğunu anlaşılmasına katkı sağlanmıştır. Toplumsal cinsiyetin tüm politik alanlarına yayılması konusunda farkındalık yaratılmıştır” dedi.
Konuşmalardan sonra Tapu ve Kadastro Müdürü Aysel Gözü, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Şafak Kavak, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Metin Aydın ve Çatom Sorumlusu Medine Samuk Şimşek tarafından Giyim, Makine Nakışları, Anasınıfı ve Kuaförlük sergisinin açılışı yapıldı.
Sergiyi ziyaret eden misafirlere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.