ASAYİŞ Haber Girişi : 21 Aralık 2011 07:46

Nusaybin'de askerlerin açtığı ateş sonucu :1 kişi öldü 1 kişi yaralandı

Nusaybin'de askerlerin açtığı ateş sonucu :1 kişi öldü 1 kişi yaralandı
Mardinin Nusaybin İlçesine bağlı Heybeli köyünde askerlerin açtığı ateş sonucu 1 kişi öldü. 1 kişi yaralandı
 Murat Akgül - Arif Altunkaynak
Mardin’in Nusaybin İlçesine bağlı Heybeli köyünde askerlerin açtığı ateş sonucu 1 kişi öldü. 1 kişi yaralandı
     Heybeli Köylülerinden edilen bilgiye göre Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı heybeli Köyünde dün gece saat 21.30 sıralarında su çalışması yapan işçilere askerlerin ateş açtığı iddia edildi. Askerler tarafından açılan ateş sonucu 5 çocuk babası Yusuf Akın (38) ağır yaralı olarak getirildiği Mardin Devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi. Kalçasından yaralı olan Mehmet Eren’in (48) ise Mardin Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı öğrenildi.
     Mardin Valisi Turhan Ayvaz 0layla ilgili olarak yaptığı açıklamada, operasyon halinde kırsalda tertibat alan güvenlik güçlerine yönelik ateş açılması üzerine, kısa süreli bir çatışma ortamının oluştuğunu ve bu sırada su tesisatçıları oldukları daha sonra anlaşılan ve ellerindeki üçgen şeklindeki boru aletinin de,  Bixi uzun namlulu silah sanılıp terörist saldırı olduğu şekli ile ateş açılması sonucu, kazara Yusuf Akın başından ağır yaralandığı, Mehmet Eren ise vücudundan isabet aldığı iki kursun ile yaralandığını söyledi.
    Vali Ayvaz, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü bir şekilde, devam ettiğini ancak olayda kesinlikle kasıt olmadığını ve kazara meydana geldiğinin sözlerine ekledi. / Nusaybinim.com