SAĞLIK Haber Girişi : 29 Mayıs 2015 07:26

Nusaybin'de Çocuk felci için 2. tur aşı başladı

Nusaybin'de Çocuk felci için 2. tur aşı başladı
Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Doktor Evrican Zin Ceylan, 29 Mayıs - 4 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak 2. Tur Çocuk Felci aşı kampanyası hakkında bilgi vedi.
Nusaybinim.com Sağlık Servisi
Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) Başkanı Doktor Evrican Zin Ceylan, 29 Mayıs - 4 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak 2. Tur Çocuk Felci aşı kampanyası hakkında bilgi vedi.
 “Çocuk felci hastalığının tekrar ortaya çıkmasını engellemek amacıyla Mardin genelinde ve ilçemizde 20-26 Nisan 2015 tarihleri arasında 0-5 yaş arasındaki tüm bebek ve çocuklara ağızdan iki damla verilmek suretiyle aşı kampanyası yapılmıştı.
Yapılan bu aşıların tam etkin olması için 29 Mayıs - 4 Haziran 2015 tarihleri arasında 2. Tur Çocuk Felci Aşı Kampanyası yapılacaktır.
Aşılar, gezici sağlık ekipleri tarafından ev ev gezilerek ve Aile Sağlığı Merkezler’ inde yapılacağını bildiren Ceylan: "Değerli halkımızdan, Çocuklarımızın ve gelecek nesillerin sağlığı için yapılacak bu kampanyada sağlık ekiplerine yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Unutmayalım ki sağlıklı nesiller ve sağlıklı bir gelecek için aşı yapmak ve yaptırmak çok önemlidir." dedi.