GÜNDEM Haber Girişi : 18 Aralık 2017 09:56

Nusaybin'de elektrik kesintileri mahalleliyi isyan ettirdi

Nusaybin'de elektrik kesintileri mahalleliyi isyan ettirdi
Nusaybin Selahaddin Eyyubi Mahallesinde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları mağdur ediyor.
Nusaybinim Haber Servisi
Nusaybin Selahaddin Eyyubi Mahallesinde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları mağdur ediyor.
Selahaddin Eyyubi Mahallesi Muhtarı Hayrettin Çakır, Sokağa çıkma yasağı sonrası mahallesindeki nüfusun iki katı arttığını belirtti. Bu karşın elektrik hatlarında ve trafolarda bir yenileme veya artış olmadığını kaydeden Çakır, Saat 17.00 ile gece 02.00 arasında yaşanan elektrik kesintilerinin vatandaşları mağdur ettiğini kendilerini de bıktırdığını ifade etti.
Özellikle Sakarya Caddesi, Midyat Yolu Caddesi, Karaçalı, Meşe, Petrol, Kiraz ve Karanfil sokak olmak üzere mahallesinin yüzde 80'ninde her gün akşam saatlerinde karanlıkta kaldığını aktaran Çakır: "Diyaliz hastalarımız var, ders ve sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz var. İki aydır her gün bu sorunu yaşıyoruz. Telefonlarımız günü 24 saati elektrik arızası için susmuyor. Elektrik şirketinde bizi dinleyecek soruna çara bulacak veya sorunu ileteceğimiz hiç bir muhatap bulamıyoruz. 600 wolt olması gereken hatlarımız 300 wolt altında bulunuyor. Trafoların kapısı açık, şartellere vatandaşlar müdahale ediyor. Bu sorun ayrıca can güvenliğini açısından bir vahimdir. Elektrik kesintileri nedeniyle birçok evde beyaz eşyalar kullanılmaz hale geldi" dedi.
Elektrik firmasında yetkili bulamadıklarını vurgulayan Muhtar Çakır, yetkililerden biran önce soruna çare bulmasını istedi. Foto/ Arşivdir.

-ELEKTRİK ŞİRKETİ AÇIKLAMA YAPTI
Selahaddin Eyyubi Mahallesinde yaşanan elektrik kesintileri haberimiz sonrası Elektrik şirketi açıklama yaptı.
Açıklama şöyle:
"Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte özellikle elektrikli ısıtıcıların kullanılması nedeniyle trafolara aşırı bir yük binmektedir. Aşırı yükü kaldıramayan sigortalar atmakta bu da kısa süreli kesintilere sebebiyet vermektedir. Bu tür arızalara ekiplerimiz çok kısa sürede müdahale etmektedir. 
Yaklaşık bir ay önce kırsal ve merkezde bütün pano kilitleri ekiplerimiz tarafından değiştirildi. Aşırı yüklenmeden kaynaklı sigorta atınca vatandaşlar taktığımız  kilidi kırarak panolara müdahale etmektedir.
Vatandaşların kilidini kırdığı panoları tekrardan kilit altına alıyoruz. Müşterilerimizin de üstüne düşen sorumluluklarını yerine getirmelerini, elektriği tasarruflu kullanmalarını, elektrikle çalışan ısıtıcıların yerine diğer çözümleri kullanmalarını, trafo ve panolara müdahale etmemelerini istiyoruz."