GÜNDEM Haber Girişi : 27 Temmuz 2011 13:13

Nusaybin'de Elektrik sorunu devam ediyor

Nusaybin'de Elektrik sorunu devam ediyor
Mardin'in Nusaybin ilçesinde üç yıldır baş gösteren elektrik sorunu bir türlü çözülemiyor.
Nusaybin'de Elektrik sorunu devam ediyor
NUSAYBİN'DE ELEKTRİK SORUNU BİTMİYOR
- BİR HAFTADA İKİNCİ TRAFO YANDI
- VATANDAŞLAR ELEKTRİK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YETKİLİLERİN DEVREYE GİRMESİNİ İSTİYOR

Arif Altunkaynak - Abdullatif Altunkaynak
Mardin'in Nusaybin ilçesinde üç yıldır baş gösteren elektrik sorunu bir türlü çözülemiyor. Bir hafta içerisinde il merkezindeki ikinci trafo da yandı. vatandaşlar ise sorunun çözümü için yetkililerin devreye girmesini istiyor.
    Nusaybin Lozan caddesi pasajlar bölgesinde bulunan Elektrik trafosunda yangın çıktı. Yangının etkisiyle trafo uzantısındaki kablolar alev aldı. Bölgeye gelen Nusaybin Belediyesine bağlı İtfaiye alevleri söndürürken Dedaş Şefliğine bağlı ekipler de bölgeye gelen elektriği kesti. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından bölgeye elektrik verildi.
    - VATANDAŞLAR ELEKTRİK KESİNTİSİNDEN BIKTI
    Öte yanda vatandaşlar bir hafta içerisinde elektrik trafolarının iki defa yanmasına tepki gösterdi.
   


Nusaybin'deki elektrik hatları ve trafoların 20 bin nüfuslu Nusaybin döneminde yapıldığını kaydeden Esnaf Şerif Acar; "Nusaybin'in Nüfusu bu gün 80 bini geçti. Hala aynı trafo ve elektrik altyapısıyla vatandaşlara hizmet veriliyor. Elektrik trafoları ve kablolar mevcut şehir yükünü kaldırmıyor. Yetkililerin biran önce soruna çare bulmasını istiyoruz" dedi.
    Hava sıcaklığının 40 dereceyi geçtiği ilçede hemen her gün yaşanan elektrik kesintilerinin vatandaşlara ızdırap çektirdiğini kaydeden Agit Elmaz ise, elektrik watlarının 120'den 250'ye çıktığını ve sürekli düşme yükselme nedeniyle elektronik cihazların yandığını söyledi.
    Elmas, Elektrik kesintileri ve trafo yangınlarının hem maddi hem de manevi olarak büyük tahribata sebep olduğunu sözlerine ekledi. / Nusaybinim.com