GÜNDEM Haber Girişi : 11 Ocak 2019 14:53

Nusaybin'de Yemen için kermes açıldı

Nusaybin'de Yemen için kermes açıldı
Nusaybin 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu, Yemen halkına destek amacıyla kermes düzenledi.
Nusaybin 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu, Yemen halkına destek amacıyla kermes düzenledi.
Yemen'de iç savaş nedeniyle yaşanan insanlık dramı ve büyüyen insani krizle birlikte başta çocuklar olmak üzere sivillerin ihtiyacına dikkat çekmek amacıyla Ortaokul öğrencileri kermes düzenledi.
15 Temmuz Şehitleri İmam - Hatip Ortaokulu öğrencileri, velileri ve öğretmenleri tarafından evde hazırlanan yiyecekler cuma namazı çıkışında Zeynel Abidin Camii bahçesinde satıldı. Öğrencilerin kermesine vatandaşlar büyük ilgi gösterirken Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar, Kamu Kurum ve Kuruluş yöneticileri de kermese katıldı. Cuma namazından itibaren açılan kermes akşam saatlerine kadar sürdü.
Okul Müdürü Şahin Yanalak, kardeşliğe bir adım olması temennisiyle Yemen'de mağdur ve mazlum halka destek amacıyla böyle bir kermes düzenlediklerini ifade etti.
Öğrenciler, veli ve öğretmen el ele vererek böyle bir çalışma yaptıklarını kaydeden Yanalak: "Önce insani ve İslami duygularla bunu gerçekleştirmeye çalıştık. Nusaybin halkımız büyük rağbet gösterdi, büyük destek verdi. Bunu bir misyon olarak bütün İmam Hatipler ve halkımız yapabilmelidir. Bunu kardeşlik için düşünmemiz lazım. İnsani duygularla bu olaylara yaklaşmamız gerekir. İnşallah hayırlara vesile olur" dedi.
Kermesten elde edilecek gelirin Yemen'de açlıkla mücadele edecek sivillere gönderileceği açıklandı.