KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 20 Temmuz 2018 11:27

Nusaybin Belediyesinden tanıtım filmi

Nusaybin Belediyesinden tanıtım filmi
Nusaybin Belediyesi, ilçenin tanıtımını sağlayacak belgesel film çekti. Havadan çekilen görüntülere ağırlık verilen belgeseldeki görüntüler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
Nusaybin Belediyesinden tanıtım filmi
Nusaybin Belediyesi, ilçenin tanıtımını sağlayacak belgesel film çekti. 
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal'ın talimatıyla hazırlanan tanıtım filmi belediyenin sosyal medya hesapları yanı sıra medya ve kamuoyuyla paylaşıldı. 
8 Dakikalık tanıtım filminde UNESCO Geçici Kabul Listesi'nde 'İnanç Parkı' projesiyle yer alan Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup Kilisesi, Türkiye ile Suriye arasındaki mayınlı alanda kalan Tarihi sütunlar, Beyazsu çayı, Bunisra vadisi ile Görevlendirme yapılan Belediye dönemindeki hizmetler ve TOKİ tarafından yapılan konutlar yer aldı. 
"Destek sizden icraat bizden" sloganıyla hazırlanan tanıtım filminde ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gösteren yerlerin havadan çekilmiş görüntüleri büyük ilgi gördü. 
Tanıtım filmi hakkında açıklama yapan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, tanıtım filminde ilçenin tanıtımı ve yapılan hizmetlerin anlatılması hedeflendiğini ifade etti. 
İçişleri Bakanlığı tarafından Nusaybin Belediyesinde yapılan görevlendirmeden sonra ilçenin adeta ihya dönemini yaşadığını kaydeden Baysal: "Bu sürede TOKİ tarafından ilçede 5 bin 20 adet konut, 500 ticari birim, 5 cami, 4 taziye evi ve 3 okulun yapıldı. Konutların bir bölümü hak sahiplerine teslim edilme aşamasına geldi. Ayrıca Mardin Büyükşehir Belediyemiz ve Nusaybin Belediyemiz tarafından ilçemizde terör saldırılarından zarar görmüş alt yapı yenileme çalışmaları yapıldı. İlçemizde 250 kilometrelik içme suyu ve 100 kilometrelik kanalizasyon şebekesi yenilendi. Ayrıca Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ilçede 50 bin metre kare parke ve bordür taşı döşendi. Yine Hamidiye ve Açıkyol Şehitlikleri restorasyonları yapıldı" dedi. 
Hizmetlerinde kırsal mahallelere de büyük önem verdiklerini aktaran Baysal, Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye bağlı 14 kırsal mahallede taziye evleri, Kardeş Belediye olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede 5 park yapıldığını ifade etti. 
Baysal, tanıtım filminde hem ilçenin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtıldığını hem de Belediyenin yaptığı hizmetlerin vatandaşlara anlatıldığını belirtti.