GÜNDEM Haber Girişi : 12 Ocak 2018 12:30

Şehirlerine vefa borçlarını kitapla ödüyorlar

Şehirlerine vefa borçlarını kitapla ödüyorlar
"Biz Alalım Çocuklarımız Okusun" kampanyası kapsamında Mardin'e 20 bin kitap getiren MARİDER yetkilileri, bunları öğrencilere dağıttı.
"Biz Alalım Çocuklarımız Okusun" kampanyası kapsamında Mardin'e 20 bin kitap getiren MARİDER yetkilileri, bunları öğrencilere dağıttı.
Mersin'de ikamet eden Mardinlilerin bir araya gelerek kurdukları Mardin ve İlçeleri Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MARİDER) tarafından, "Biz Alalım Çocuklarımız Okusun" kampanyası başlatıldı.
Bu doğrultuda topladıkları 20 bin kitabı Mardin'e getiren MARİDER yetkilileri, bunları merkez ve 10 kırsal mahalledeki okullarda okuyan dezavantajlı öğrencilere dağıttılar.
Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilen kitaplar, Nusaybin Milli Eğitim Şube Müdür Abdurrahman Keleş tarafından teslim alındı.
Yapılan kitap bağışının çok anlamlı olduğunu belirten Keleş, dernek yetkililerine teşekkür etti.
Eğitim ve sosyal sorumlulukları gereği eğitime katkı sunmak adına bu kampanyayı başlattıklarını anlatan MARİDER Gençlik Kurulu Başkanı Aziz Akbaş ile yöneticiler Mehmet Salih Çelik, Davut Oruç ve Necat Kaya ise: "Doğup büyüdüğümüz Mardin'imize vefa borcumuzu göz önünde bulundurarak, bir buçuk ay içerisinde 20 bin kitap topladık. Bu kitapları Mardin merkez ve 10 ilçemize dağıtıyoruz. 10 ilçe milli eğitim müdürlüğümüze kitapların dağıtılması için teslim ettik ve pilot olarak belirlediğimiz her ilçenin bir köy okuluna da kitapları biz teslim ettik. Mersin'de yaşayan Mardinliler, hemşerilik duygusuyla çalıştılar. Eğitim kurumlarımız, STK'lar, belediyeler, eğitim müdürlükleri, kaymakamlıklar ve çevre işletmelerimizin tamamında yaklaşık 20 bin kitap topladık. Kitap toplama işini gençlik kurulumuzun komite üyeleri tarafından gerçekleştirdik. Topladığımız kitapları Mardin'de dağıtıyor olmanın sevincini yaşıyoruz. Bu topraklarda büyümüş olmanın bir vefa borcu olarak kitap kampanyamızı bu çocuklarımıza adadık. Onların gelecekte daha mutlu, huzurlu, eğitimli, kültürlü ve birikimli insan olmaları yolunda bir nebze de olsa katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştular. /ilkha / Nusaybinim.com