EĞİTİM Haber Girişi : 13 Aralık 2018 15:18

Yeni yapılan Meslek Lisesine Hasip Hikmet Mungan adı verilecek

Yeni yapılan Meslek Lisesine Hasip Hikmet Mungan adı verilecek
Nusaybin'de yapımı devam eden Meslek Lisesine Hayırsever İş adamı Mehmet Ali Mungan'ın Anne ve Babası Hasip Hikmet Mungan adının verilmesi kararlaştırıldı.
Nusaybin'de yapımı devam eden Meslek Lisesine Hayırsever İş adamı Mehmet Ali Mungan'ın Anne ve Babası Hasip Hikmet Mungan adının verilmesi kararlaştırıldı.
Nusaybinli İş Adamı Mehmet Ali Mungan tarafından 2010 yılında Kışla Mahallesi Masos Mevkii olarak bilinen Hacılar Mezarlığına yakın bölgede 2 okul yapılması için 7 bin 500 dönüm arazi hibe edilmişti. Mungan'ın dedesi Hacı Ali Mungan adına yapılan Ortaokuldan sonra ikinci okul adı hakkı saklı tutuldu.
İş adamı Mungan'ın Mardin Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptığı başvuru sonrası ilçede yapımı devam eden Mesleki ve Teknik Lisesine Hasip Hikmet Mungan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adının verilmesi kararı alındı.
Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ile İş Adamı Mehmet Ali Mungan arasında yapılan imza törenine İş Adamı Adnan Mungan, Nusaybin Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel ve Mardin İl Milli Eğitim Şube Müdürleri de hazır bulundu.
Protokol kararı daha sonra Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman tarafından imzalanarak kabul edildi.

- HAYIRSEVER MUNGAN AİLESİ DAHA ÖNCE DE OKUL YERLERİ HİBE ETMİŞTİ
Nusaybin'in köklü ailelerinden Mungan ailesi, yapımı devam eden Hasip Hikmet Mungan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin dışında daha önce de Hacı Ali Mungan Ortaokulu, Sevgi Yuvası Anaokulu, Edip Mungan Ortaokulu ve Cumhuriyet İlkokulu için arazi tahsis etmişti. Mungan ailelerinin hibe ettiği araziler üzerine yapılan okullarda yüzlerce öğrenci okuyarak mezun oldu.
İş adamı Ali Mungan, 2010 yılında hibe ettikleri 7 bin 500 dönüm üzerinde dedeleri Hacı Ali Mungan adına Ortaokul binasının yapıldığını kaydetti. Anne ve babaları adına okul yapılmasını çok istediklerini ifade eden Mungan, Mardin Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde yaptıkları girişimler sonrası Gırnavaz Mahallesinde yapımı devam eden Meslek Lisesine Hasip Hikmet Mungan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adının verilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

- "MUNGAN AİLESİ OLARAK EĞİTİME ÇOK ÖNEM VERİYORUZ"
Mungan ailesi olarak dedeleri ve babaları başta olmak üzere aile büyüklerinin geçmişten bugüne kadar eğitime çok önem verdiğini kaydeden İş Adamı Mungan, aile olarak eğitim başta olmak üzere Nusaybin'in gelişmesi ve hak ettiği seviyeye gelmesi için her zaman üzerlerine düşeni yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.
İş adamı Mungan, Hasip Hikmet Mungan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Nusaybin için hayırlı olması temennisinde bulunurken protokolde emeği geçen Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ile törende kendilerini yalnız bırakmayan Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, İl Milli Eğitim Şube Müdürlerine ve Milli Eğitim Personeline teşekkür etti.
Yapımı devam eden okulun gelecek yıl eğitim öğretime hazır hale getirilmesi planlanıyor.