Nusaybin Beyazsu Keşfedilmeyi bekliyor

Açıklama
Arif Altunkaynak
Mardin'in Nusaybin ile Midyat ilçeleri arasında yer alan Beyazsu çayı keşfedilmeyi bekliyor. Beyaz suyu, piknik alanı, suyun içerisine yerleştirilmiş oturma tahtları ve doğal güzelliğiyle ziyaretçiler birçok güzelliği bir arada yaşama fırsatı buluyor.
    Vatandaşlar hafta sonlarında Beyazsu çayı piknik alanına akın ediyor. Bagok dağı yamacındaki Beyazsu çayı, hafta sonları için bölge insanın vazgeçilmez piknik alanı oldu. Mardin, Şanlıufra, Şırnak ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok yerleşim yerinden buraya akın eden vatandaşlar hafta sonlarını iş stresinden uzak aileleriyle geçiriyor.
    Yerleşim yerleri sahiplerinin su üzerine kurduğu tahtlarda oturan piknikçiler, akan soğuk suyun üzerinde dinlenme ve piknik yapma imkanı buluyor.
    Yoğun geçen seçim stresinden sonra Mardinli Gazeteciler de Beyazsu çayında stres attı.
    Muhabirimize konuşan Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti başkanı Nezir Güneş, iş stresi ve yoğunluk,  bunun üzerine de aşırı sıcaklar eklenince insanların tek dinlenebileceği yer Mardin için Beyazsu olduğunu söyledi.
     Güneş; "Hafta sonu insanlar buraya akın ediyor. Buraya Mardin ve civarı illerden gelişler oluyor. Burada hem su hem de yeşillik hem de çocukların eğlenebileceği park alanları var. Yoğun geçen seçim gündeminden sonra biz de gazeteci arkadaşlarla buraya dinlenmeye geldik" dedi.
    Kızıltepe'den bölgeye gelen Mehmet Yalçın ise Beyazsu piknik alanının doğal güzelliğiyle çok güzel bir yer olduğunu kaydetti.
   


Yalçın; "Yenilen yemek, suyu, yeşilliği her tarafı her haliyle güzel bir yerdir" şeklinde konuştu.
    Doğal güzellikleriyle vatandaşların ilgisini çeken yerin resmiyette mezra ve köy olarak geçmesi nedeniyle varolan bazı sorunların giderilmesi zorlaşıyor.
    Beyazsu köyünde hediyelik eşya tezgahı bulunan Latif Yıldırım, piknikçilerin bıraktığı çöpleri büyük sorun haline geldiğini bildirdi.
    Nusaybin ve Midyat ilçeleri arasında yer aldıklarını ifade eden Yıldırım; "burada çöpleri toplama imkanımız yok. Yakın belediyeler haftada iki gün buraya çöp kamyonu gönderirlerese çok seviniriz. Burası daha temiz olur. Onun dışında halk çok mutlu. Güvenlik sorunumuz yok. İnsanları birbirleriyle kaynaşıyor. Stres atıyor. Burası hafta sonları yoğun oluyor" şeklinde konuştu. / Nusaybinim.com