GÜNDEM Haber Girişi : 11 Kasım 2021 13:47

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Nusaybin’de fidan dikildi

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Nusaybin’de fidan dikildi
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 'Geleceğe nefes, dünyaya nefes' kampanyası çerçevesinde Nusaybin’de belirlenen alanlarda fidan dikildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde başlatılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 'Geleceğe nefes, dünyaya nefes' kampanyası çerçevesinde Nusaybin’de belirlenen alanlarda fidan dikildi.

 

Mardin Orman İşletme Müdürlüğü, Nusaybin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Nusaybin Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan fidan dikme programı, Beyazsu İlkokulu, Gazi Anadolu Lisesi ve BİLSEM bahçelerinde yapıldı.

Milli Ağaçlandırma Günü’ne katılan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Hami Can, İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Dr. Kahraman Gürbüz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, CHP İlçe Başkanı Şeyhmus Doğan, Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, BBP İlçe Başkanı Seyithan Bilen, DEVA Partisi ilçe Başkanı Mehmet Yıldırım, öğrencilerle birlikte fidan dikti.

 

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla açıklama yapan Kaymakam Kayabaşı, bugün Türkiye geneli 252 Milyon fidan dikildiğini belirterek, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla fidan dikmenin çok önemli olduğunu kaydetti.

 

Çocuklarımıza fidan ve ağaç sevgisini aşılamak, yeşil alanlarımızı korumak için küçük yaştan itibaren bu tür projelerin içerisinde yer almaları gerektiğini ifade eden Kayabaşı, "Ülke genelinde ağaç ve orman sevgisini geliştirerek gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesini sağlamak daha ve daha yeşil bir Nusaybin, daha yeşil bir Türkiye için çok çalışmaya devam edeceğiz. 11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü”nde daha yeşil bir Türkiye için eller toprağa değsin yarınlarımız yeşersin. “Geleceğe Nefes” sloganıyla diktiğimiz fidanlarımızın ağaca, ağaçlarımızın ormana dönüşmesini diliyorum" şeklinde konuştu.