EĞİTİM Haber Girişi : 23 Ocak 2020 11:08

2 Bin 500 Öğrenci Uğurlu Olmak İçin Sınava Girdi

2 Bin 500 Öğrenci Uğurlu Olmak İçin Sınava Girdi

2020-2021 eğitim öğretim dönemi için öğrencilere Uğur Okullarında burs olanağı sağlayacak Uğur Kabul Sınavı (UKS) 11-12 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildi.

 

Nusaybin Uğur Okulları Kurucusu İbrahim Kaya, Nusaybin’de eğitime yeni bir soluk getirmek için yola çıktıklarını, velilerden ve öğrencilerden gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, “Sınavımıza 1 buçuk aydır öğrencilerimiz başvuruyor. Bu sınav öğrencilerimizin hem seviyelerini belirlemek hem de yüzde yüze varan burs sağlamak için yapılmış bir sınav. Nusaybin’ de 2.500 öğrenci ve Türkiye genelindeki Uğur Okullarında 143 bin yüksek katılım sayımız da bize duyulan güvenin bir göstergesi” diye konuştu.

 

Bilimsel ve akademik eğitimi ile başarıyı destekleyen Uğur Okulları’nın düzenlediği, öğrencilerin Türkiye sıralamalarını görmelerine, eksiklerini tespit ederek kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak Uğur Kabul Sınavı, Uğur Okullarının 44 ildeki 106 okulunda gerçekleştirildi. Yüzde 100’e varan eğitim bursu kazanma şansı sunan sınav, 4,5,6,7,8,9,10 ve 11’nci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlendi.

 

Rakamların velilerin Uğur Okullarına güvendiğini gösterdiğini kaydeden Nusaybin Uğur Okulları Kurucusu İbrahim Kaya, “50 yılı aşkın süredir Uğur Okulları sadece eğitimle uğraşan bir kurum. Uğur Okullarında eğitim gören bir öğrencinin başka bir yerden destek almasına gerek kalmıyor” ifadelerini kullandı.

- “Velilerimizin okul seçimi yaptığı bir dönemdeyiz”

 

Uğur Dershaneleri’nin sınava hazırlık çalışmalarının Uğur Okullarında şuanda hayata geçirildiğini söyleyen İbrahim Kaya, şunlara değindi:
“Uğur Okullarının, Uğur Dershaneleri’nin 50 yıllık birikiminin entegre edilmiş olduğu başarılı bir programı var. Velililerimizin okul seçimi yaptığı bir dönemdeyiz. Okul nasıl bir geçmişe sahip, markanın sahibi kimdir gibi detaylara dikkat etmeleri gerekiyor. Okulu ziyaret edip görüşmeleri, öğretmenleri hangi üniversitelerden mezun olmuş bakmaları lazım. Akademik olarak okul seçiminin bu şekilde yapılması gerekiyor”
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.