GÜNDEM Haber Girişi : 15 Temmuz 2021 13:04

Açıkyol Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kuruldu

Açıkyol Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kuruldu
Nusaybin'e bağlı Kırsal Mahallelerden Açıkyol Mahallesi sakinleri tarafından Açılyol Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kuruldu

Nusaybin'e bağlı Kırsal Mahallelerden Açıkyol Mahallesi sakinleri tarafından Açılyol Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kuruldu.

 

Kurucu başkanlığını Mehmet Emin Kaya'nın yaptığı Açıkyol Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kurucu üyeliği ise Mehmet Nur Demir, Celal Tunç, Ziver Alpar, Sami Turan, Ramazan Erdem ve Dilvan Alpar'dan oluşuyor.

 

Oktay Mungan Düğün Salonunda yapılan ilk toplantıda bir araya gelen Dernek yönetimi ve köylüler, köyleri adına bir derneğin kurulmasının memnuniyetini dile getirdi.

 

Dernek yönetimi tarafından yapılan açıklamada ise derneğin kuruluş amacı şu şekilde dile getirildi,
"Kurulduğu tarihten bu yana bu topraklarda yaşayan Açıkyol Köyü ve bu köyden olupta başka şehirlerde yaşayan,  yurt dışında yaşayan akrabaları ve köylüleri bir araya getirip birlik ve beraberliği sağlamak,  ihtiyaç sahibi ailelere maddi manevi destek olmak öğrencilere burs ve eğitim masraflarında destek olmak,  düğün taziye vb. her türlü etkinlikte insanların birbirine destek olmalarını  sağlamak, geçmişten bugüne gelen gelenek ve görenekleri yeni nesle tanıtmak ve yaşatmak, ve yörenin en iyi yerlere gelebilmesi için eğitim her türlü kültür çalışmaları faaliyetleri ve bütün spor alanlarında faaliyet göstermek amacı ile derbeğimiz kurulmuştur."