TÜRKİYE Haber Girişi : 24 Ağustos 2021 18:07

Adnan Danışman, ASRİAD Genel Başkanlığı’na yeniden seçildi

Adnan Danışman, ASRİAD Genel Başkanlığı’na yeniden seçildi
ASRİAD 2. Olağan Genel Kurulu 24 Ağustos Salı günü yapıldı. Olağan Genel Kurula tek aday olarak giren kurucu başkan Adnan Danışman oybirliğiyle yeniden Genel Başkan seçildi.
Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) 2. Olağan Genel Kurulu 24 Ağustos Salı günü yapıldı. Olağan Genel Kurula tek aday olarak giren kurucu başkan Adnan Danışman oybirliğiyle yeniden Genel Başkan seçildi.
 
 
Geçtiğimiz yıl yapılması gereken ancak pandemi nedeniyle ertelenen ASRİAD 2. Genel Kurulu Bayrampaşa'da özel bir mekânda gerçekleştirildi. Genel Merkez Teşkilatı ve şubelere mensup delegelerin yanı sıra Genç ASRİAD'ın da yoğun bir katılım sağladığı genel kurulda kurucu başkan Adnan Danışman, seçime katılan delegelerin tamamının oyunu alarak ikinci kez Genel Başkanlığa seçildi.
 
 
Genel Kurulda bir konuşma yapan Genel Başkan Adnan Danışman, ASRİAD'ın kimlik konusunu önemseyen ve değerler sistemine sahip bir işadamları örgütü olduğunu belirtti. Danışman, konuşmasında ekonomiyi de o değerlere dayalı okumayı ve icra etmeyi öncelediklerini söyledi.
 
 
ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman konuşmasına şöyle devam etti:
 
"‘Önce Nitelik’, sağlam inancımızın çok kritik bir yansıması kabul edildiği için temel sloganımız oldu. İçinde hakkaniyetin doğal olarak gömülü olduğu bir ahlak hali, tüm alanlarda kaliteyi şekillendirmesi için öne çıkarıldı. Bu fotoğraf aynı zamanda tüm insanlığa sunulacak çok iddialı bir muhtevayı sembolize etmektedir."
 
ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, bilhassa pandemi dönemi ile birlikte ortaya çıkan olumsuz ekonomik verilere rağmen ihracat atılımlarının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.
 
Sabit ücretli olarak çalışan kesimin maalesef büyük bir sıkıntı içinde bulunduğunu ifade eden Danışman, işverenler olarak kendilerinin mevcut tablo dâhilinde dikkatli olmaları ve gelir dağılım dengesini bozacak kararlardan uzak kalmaları gerektiğinin altını çizdi.
 
Konuşmasının sonunda global dünyada çok çılgın bir rekabetin içinde bulunduğumuzu ve bunu çok hızlı kavramamız gerektiğini belirten Danışman, konuşmasının sonunda şunları söyledi:
 
"Türkiye gibi, İslam dünyasının da kendisinden beklentilerinin son derece yoğun olduğu bir ülkede faaliyet yapan bir STK olarak, gelecek vizyonuna iyi odaklanmalıyız. Ekonominin pratiği içinde olan insanlar olarak, yarının iş dünyasını kurgulamak üzere dijital alana iyi hâkim olmalıyız, yatırım yönelimimiz ileri teknolojiye dönük olmalı, artık işletme sorunları geride bırakmalı, atadan kalma ve geçerliliği kalmamış metotları bir kenara atmalıyız. Günceli iyi yakalamalı ve yarını sağlam kurgulamalıyız. Bilim ve teknolojiyi iyi takip eden değil, bunları iyi üreten bir anlayışa geçiş yapmalıyız. Zira en iyi takipçi en iyi olduğu zaman bile ikincidir. Biz artık birinciliklerin insanı olmayı hedeflemeliyiz. Ama tüm bunları da kendi değerlerimizi ıskalamadan ve büyük bir özgüvenle kuşandığımız ahlak değerleriyle gerçekleştirmeliyiz."
 
Genel Başkan Adnan Danışman'ın konuşması sonrası Divan Kurulu'nda genel kurul gündemi ele alındı. Mevcut başkan Adnan Danışman, tek aday olarak katıldığı seçim sonunda delegelerin tümünün oyunu alarak yeniden Genel Başkanlığa seçildi.
 
 
Yeni yönetim listesinin de oluşturulmasının ardından Genel Kurul programı fotoğraf çekimi ile sona erdi. / Haber7