Ak Parti Nusaybin Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresini yaptı

Açıklama
Nusaybinim Politika Servisi
Ak Parti Nusaybin'de 5. Olağan Gençlik Kongresini yaptı. Başkanlığa Kamuran Aydın seçildi.
Mitanni Kültür Merkezinde yapılan kongreye Ak Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, İlçe başkanı Mehmet Latif Özel, İl Gençlik Kolları başkanı Halil Yomak, TÜGVA il Başkanı Mesut Çetin, TÜGVA İlçe başkanı Mehmet Emin Aydın, Ak Parti Nusaybin eski ilçe başkanı Osman Doğru, çok sayıda partili ve gençlik kolları delegeleri katıldı.
Divanın oluşturulmasından sonra saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Ak Parti Gençlik Kolları Bedri Ay, yaşı itibariyle görev süresinin sona erdiğini belirterek: “Başkanlık görev sürem boyunca daima adaletli olmaya çalıştım. Partimin menfaati dışına çıkmadım. Buralarda görevleri üstlenmek ve icra etmek kolay değildir Ancak biz zoru başardık ve bu burada davamızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bayrağımıza, devletimize ve davamıza her daim sahip çıktık” dedi.
Gençlik Kolları Başkanı Ay’dan sonra konuşan Ak Parti ilçe başkanı Mehmet Latif Özel ise, gençliğin geleceğimizin ümidi olduğunu söyledi. Şuurlu bir gençliğin ise geleceğimizin sigortası ve teminatı olduğunu kaydeden Özel: “Ak kalkınma hareketi olan partimiz kurulduğu günden beri gençliği merkeze alan bir düsturla hareket etmiştir. Gençliği önemseyen, gençliğe söz hakkı veren bir parti konumundayız. Nusaybin geçmiş dönemlerde çok yaralandı. Başımıza ne geldiyse gençlikten geldi. Gençlik artık 12 yaşlarda başlıyor. Gençliğe çok önem vermemiz lazım. Bütün ümitlerini gençliğe bağlayanların ikbali daima aydınlık olur” ifadelerini kullandı.

-ERİ: NUSAYBİN’E HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Kongrede konuşan ve geçtiğimiz hafta göreve başlayan Mardin Ak Parti eski Milletvekili ve Mardin İl Başkanı Nihat Eri, Gençlik kollarında görev alan ve yeni görev alacakları tebrik etti.
Nusaybin’in Mardin’in en çok ilgiye muhtaç olan en çok üzerinde durulması gereken ilçesi olduğunu bildiren Eri,  Nusaybin’in kanayan bir yara, bir travma geçirdiğini ve hepimizin el birliğiyle sahip çıkması gerektiğini vurgulandı. Nusaybin güzel bir şehir, Nusaybinlilerin de güzel insanlar olduğunu vurgulayan Eri şöyle konuştu:
“Nusaybin'in Nasibeyn özelliği son yıllarda maalesef bir takım nahoş olaylara takıldı. Nusaybin bu nahoş tramvayı en kısa zamanda atlatacaktır. Acılar çekildi, birçok Nusaybinli zor durumda kaldı. Devletimiz, iktidarımız mümkün olduğunca kucaklamaya çalıştı ama şüphesiz ki taşıma suyla değirmen dönmez. Asıl olan insanın kendi topraklarında kendi işinin başında olması kendi evinde yaşamasıdır. İnşallah bu kötü günleri kısa zamanda unuturuz.”

-“ GENÇLİK BİZİM GÖZÜMÜZÜN NURUDUR”
Gençlik Kolları kongresinde gençliğin önemine değinen Eri: “Gençliği olmayan hiçbir hareketin geleceği de olmaz. Gençlik için ne yaparsak azdır. Hz. Peygamber gençler için gözümün nuru demiştir. Bizim için de gençler gözümüzün nurudur, geleceğimizdir, eğer onları bugünden iyi yetiştirmezsek hem onlara yazık etmiş oluruz hem kendi geleceğimizi de kendi elimizle karartmış oluruz” ifadelerini kullandı.

-KAMURAN AYDIN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
Konuşmalardan sonra kongreye geçildi. Yaşı itibariyle görevi bırakan Bedri Ay’ın yerine tek aday olarak giren Kamuran Aydın, 400 delegenin tümünün oyunu alarak yeni başkan seçildi. Aydın kongreden sonra delegelere teşekkür etti.