POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 18 Ekim 2020 15:15 Haber Girişi : 18 Ekim 2020 15:18

AK Parti Nusaybin Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresini yaptı

AK Parti Nusaybin Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresini yaptı
AK Parti Nusaybin'de 6. Olağan Kongresini yaptı. Kongreye tek aday olarak giren Arafat Gök başkan seçildi.
AK Parti Nusaybin Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresini yaptı

AK Parti Nusaybin'de 6. Olağan Kongresini yaptı. Kongreye tek aday olarak giren Arafat Gök başkan seçildi.
Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda yapılan kongre, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divanın seçilmesinden sonra kongre başladı.

 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Gençlik Kolları Başkanı Gök, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayin Erdoğan’ın gönüldaşları ve yol arkadaşları biz gençler olarak bu kutlu davada olmaktan gurur duyuyorum.  Bağrında Türkiye gibi ağır bir sevdayı taşıyan, yılmadan yorulmadan bizlere yoldaşlık edecek güçlü, dinamik bireylerle çıktığımız bu yolda şahsıma verilmiş olan bu görevi taşımanın sevincini yaşamaktayım. Türkiye’yi dönüştürecek ve yeni Türkiye’yi kuracak olanlar bu gençlerdir. Bizim asıl gayemiz gençliğe önderlik edecek, Türkiye yılmadan, yorulmadan rehber olacak devlet bilinci aşılayacak bireyler olmaktır ak parti gençlik kolları bu dava için çalışmaktadır. Ak gençlik olarak mazlumların yanında olacağımıza, Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu davada yürüyeceğimize söz verdik. Ak gençlik sadece AK Partinin değil tüm ümmetin umududur" şeklinde konuştu.

Gök'ten sonra konuşan AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel ise, "Bugün istikbalimizi emanet ettiğimi gençliğimizin kongresini gerçekleştiriyoruz. Ne mutlu bizlere ki her haliyle cefakar ve fedakar olan bu genç arkadaşlarımız ve kardeşlerimizle beraber geleceğe yürüyoruz. Partimizin İkbali ve devletimizin geleceği böylesi ak ve böylesi ahlaklı nesillerle güvence altındadır. 
Bugüne kadar asırlardır günümüze ulaşan bu dava, bu davanın azizliği, bu davanın sorumluluğu bundan sonra omuzlarınızda olacaktır. Bu bilinçle okuyarak, araştırarak, kendinizi geliştirerek vizyoner bir kimlikle ancak bu mübarek vatana hizmet etme şansı bulabilirsiniz. Okumak ve çağı takip etmek, çağı takip ederek ve kültürel, tarihsel ve dini değerlerimiz; de her daim önemseyerek başarılı olma şansımız mevcuttur" dedi.

 

Kongrede konuşan AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Ahmet Özkan, Dünyadaki tüm mazlumların yanında olan, ABD'de Avrupa'da, Rusya'da kendi topraklarında dünya beşten büyüktür diyen, mazlumların sesi olan, Türkiye'deki gençliği hem dünyada hem de Türkiye'de örnek bir gençlik haline getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarını ilettiklerini ifade etti.

 

Özkan, "Buradan dünyaya ilan ediyoruz, Mardin gençliği olarak her zaman Cumhurbaşkanımızın arkasında saf tutacağımızı ve her zaman Cumhurbaşkanımızın yanında olacağını iletmek istiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz kongremizde seçilecek yönetimimize başarılar diliyoruz" dedi.

 

AK Parti Mardin İl Başkan vekili Abdulvahap Alma, "2002'den buyana birlikte yol aldığımız büyüklerimiz bilirler ki Ak Parti olarak gençlerimize büyük değer verdik. AK Parti olarak gençlik kollarımızı ana kademe haline getirdik. Çünkü geleceğin aydınlık Türkiye'sinin aydınlık neferleri gençlerimiz olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

Konuşmalardan sonra seçime geçildi.
Kongreye tek aday olarak giren Arafat Gök, Gençlik Kolları İlçe Başkanı seçildi.