SAĞLIK Düzenleme Tarihi : 11 Ağustos 2020 16:22 Haber Girişi : 11 Ağustos 2020 16:23

Akarsu'da örnek Kovid-19 önlemi, kahvehaneler 10 gün kapatıldı

Akarsu'da örnek Kovid-19 önlemi, kahvehaneler 10 gün kapatıldı
(Kovid-19) önlemleri çerçevesinde mahalledeki tüm kahvehane ve kıraathaneler 10 gün kapatıldı.

Nusaybin'e bağlı kırsal Akarsu Mahallesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde mahalledeki tüm kahvehane ve kıraathaneler 10 gün kapatıldı.

 

Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) programına göre Nusaybin ilçe merkezinde tüm haritanın kırmızıya dönüşmesi üzerine bazı kırsal mahalleler önlemlerini sıklaştırdı. 

 

İlçeye bağlı 23 kilometre uzaklıkta bulunan Akarsu Mahallesinde Muhtar Abdulkadir Elmas ve İhtiyar heyeti öncülüğünde mahallede bulunan 4 kahvehane ve kıraathane kendi istekleriyle 10 gün kapatma kararı aldı.

 

Kahve ve kıraathanelerin önlem ve tebir amacıyla gönüllü olarak kendi istekleriyle 10 günlük bir kapatma uygulayacağını bildiren Mahalle Muhtarı Abdulkadir Elmas, "Nusaybin ilçe merkezinde vaka sayısının sürekli artması üzerine mahallemizde bulunan 4 kahve ve kıraathane işletmecileri kendi istekleriyle 10 gün kapatma kararı aldı. Biz de kararı destekliyoruz. Bu örnek davranışlarından dolayı işletmecilerimize teşekkür ediyorum.  Mahallemizde Kovid-19 vakalarının olmaması için büyük çaba gösteriyoruz. Zaruri olmadığı sürece mahallemizde oturan vatandaşlarımızın ilçe merkezine gitmemelerini tembihliyoruz" dedi.