ASAYİŞ Haber Girişi : 29 Kasım 2018 07:33

Akarsu - Yandere yol güzergâhında bomba bulundu

Akarsu - Yandere yol güzergâhında bomba bulundu
Mardin Valiliği, 26 Kasım Günü Mardin il Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan PKK/KCK operasyonunda 36 kişi gözaltına alınırken Akarsu Yandere yol güzergâhı üzerinde bulunan bir adet EYP düzeneği imha edildiği bildirildi.
Mardin Valiliği, 26 Kasım Günü Mardin il Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan PKK/KCK operasyonunda 36 kişi gözaltına alınırken Akarsu Yandere yol güzergâhı üzerinde bulunan bir adet El yapımı Patlayıcı (EYP) düzeneği imha edildiği bildirildi.
Mardin Valiliğinden yapılan açıklama:
"26 Kasım 2018 günü Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve Mardin İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan İstihbarı çalışmalar neticesinde PKK/KCK terör örgütü mensupları ile irtibat ve iltisak halinde bulunduğu tespit edilen Dargeçit, Nusaybin, Savur, Ömerli, Kızıltepe, Derik, Mazıdağı, Midyat ve Artuklu ilçelerinde ikamet eden şahıslara ait 34 farklı adreste yapılan eş zamanlı operasyonda 36 şahıs yakalanmıştır.
Şahıslara ait ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, Örgütsel Doküman, muhtelif sayıda CD, Ajanda, 3 adet Ruhsatsız Av Tüfeği, 1 adet Laptop, 36 şahsa ait Cep Telefonu ve sim kart ele geçirilmiştir. 
Ayrıca yapılan arama faaliyetinde 1 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, Nusaybin Akarsu Yandere yol güzergâhı üzerinde 1 adet EYP düzeneği tespit edilmiştir. 
Olayla ilgili Cumhuriyet Savcının talimatı ile ele geçirilen 23 Kartuş dijital materyaller ve malzemeler muhafaza altına alınmış, ayrıca EYP düzeneği imha edilmiş ve yakalanan 36 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatılmıştır.
Bölge halkımızın desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerimiz kararlılıkla devam edecektir.   Kamuoyuna saygı ile duyurulur." Foto/ Arşivdir.