POLİTİKA Haber Girişi : 20 Ekim 2012 11:53

Almanya Miletvekili belediyeyi ziyaret etti

Almanya Miletvekili belediyeyi ziyaret etti
Almanya Milletvekili Daniyel Sievieae Hiristiyan Demokrat Partisi (CDU) ve beraberindeki İnsan Hakları Komisyonu Nusaybin Belediyesi Belediye Başkanı Ayşe Gökkanı makamında ziyaret etti.
Nusaybinim.com Haber servisi
Almanya Milletvekili Daniyel Sievieae Hiristiyan Demokrat Partisi (CDU) ve beraberindeki İnsan Hakları Komisyonu Nusaybin Belediyesi Belediye Başkanı Ayşe Gökkan’ı makamında ziyaret etti.
 
Belediye Başkanı Ayşe Gökkan tarafından makamında kabul edilen heyet; İnsan Hakları ve Kürt sorunu üzerinde yaşanılanları ele almak ve görüş alışverişinde bulunmak için ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini ifade ettiler. Alman Heyet “ Türkiye’de müzakerelerin yerel yönetimlere demokratik çözümler getirilmesi ve iç sorunların çözülmesi Türkiye’nin Avrupa’da itibar kazanacağını belirtti. Bu sorunun artık Kürt- Türk Sorunu olmadığını tüm dünya ve Almanya içinde bir sorun haline geldiğini dile getiren heyet; “ cezaevlerindeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerinin son bulması ve ölümlerin yaşanmaması için derhal bir çözümün üretilmesi ve kamuoyunu oluşturularak bu tür şeylerin önüne geçilmelidir” dedi.