KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 02 Şubat 2019 12:50

Avesis Hotel EMİTT İstanbul Turizm Fuarında Nusaybin'i tanıtıyor

Avesis Hotel EMİTT İstanbul Turizm Fuarında Nusaybin'i tanıtıyor

Turizm alanında dünyanın en büyük 5 fuarı arasında yer alan, Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli uluslararası buluşması olan 23. İstanbul Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) kapılarını açtı.    
   
Fuara 2.kez katılan Nusaybin Avesis Hotel Müdürü İlyas Aydın, Nusaybin turizmini en iyi şekilde tanıtmak ilçemizde bulunan Mor Yakup Kilisesi, Zeynel Abidin Camii, Mor Evgin Manastırı, Gırnavas, Beyazsu mesire alanı ile diğer tarihi ve turistik yerleri tanıtmak, turizme kazandırmak amacıyla fuarda tanıtım yaptıklarını bildirdi.

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli uluslararası buluşması olan EMİTT turizm fuarının tanıtım için büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Aydın, turizmci ve tur şirketleriyle görüşerek Nusaybin'e daha fazla turların gelmesi için görüşmelerde bulunduklarını, öte yandan Nusaybin’in turizm simgeleri olan UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde yer alan Dünyanın ilk üniversitesi olan Mor Yakup Kilisesi ve Hz. Muhammed’in (sav) 13. kuşaktan torunu olan Zeynel Abidin Caminin resimlerini standın çeşitli yerlerinde sergilediklerini ifade etti.

Son olarak Aydın, Avesis Hotel ailesi olarak turizm fuarının başta Nusaybin ve tüm turizmcilere hayırlı olmasını dilediklerini sözlerine ekledi.

-NUSAYBİNLİ ÖĞRENCİLER MARDİN STANDINI ZİYARET ETTİ

Öte yanda Sömestir kampı için İstanbul’da bulunan Galatasaray Okulu Sporcuları ve Koordinatörleri Şehmus Ak, EMİTT İstanbul Turizm Fuarını ziyaret etti. Mardin ve Nusaybin stantlarını gezen Nusaybinli sporcular, fuarda hatıra fotoğrafı çektirdi.