GÜNDEM Haber Girişi : 10 Şubat 2024 15:50

Avesis Hotel, EMİTT İstanbul Turizm Fuarında Nusaybin'i tanıttı.

Avesis Hotel, EMİTT İstanbul Turizm Fuarında Nusaybin'i tanıttı.

Turizm alanında dünyanın en büyük 5 fuarı arasında yer alan, Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli uluslararası buluşması olan 27. İstanbul Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) kapılarını turizm profesyonellerine açtı.

 

Fuara 7. kez katılan Nusaybin Avesis Hotel Yönetim Kurulu Başkanı ve Mardin Turizm Otelciler (MARTOD) Derneği Nusaybin Temsilcisi İlyas Aydın, Nusaybin turizmini en iyi şekilde tanıtmak ilçemizde bulunan Mor Yakup Kilisesi, Zeynel Abidin Camii, Mor Evgin Manastırı, Gırnavas Höyüğü, Beyazsu mesire alanı ile diğer tarihi ve turistik yerleri tanıtmak, turizme kazandırmak amacıyla fuarda tanıtım yaptıklarını bildirdi.

 

30 ülkeden 650 katılımcı ve binlerce ziyaretçinin katılım gösterdiği Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli uluslararası buluşması olan EMİTT turizm fuarının tanıtım için büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Aydın, turizmci ve tur şirketleriyle görüşerek Nusaybin'e daha fazla turların gelmesi için görüşmelerde bulunduklarını, öte yandan Nusaybin’in turizm simgeleri olan UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde yer alan Dünyanın ilk üniversitesi olan Mor Yakup Kilisesi ve Hz. Muhammed’in (sav) 13. kuşaktan torunu olan Zeynel Abidin Caminin fotoğraflarını standın çeşitli yerlerinde sergilediklerini ifade etti. Son olarak Aydın, Avesis Hotel ailesi olarak turizm fuarının başta Nusaybin ve tüm turizmcilere hayırlı olmasını dilediklerini sözlerine ekledi.