POLİTİKA Haber Girişi : 24 Kasım 2019 15:59

Avrupa’dan gelen parlamenterler Nusaybin'de açıklamalarda bulundu

Avrupa’dan gelen parlamenterler Nusaybin'de açıklamalarda bulundu
İsveç ve İtalya siyasi parti temsilcileri ile parlamenterler geldikleri Nusaybin'de yaptıkları ziyaretlerden sonra açıklama yaptı.

İsveç ve İtalya siyasi parti temsilcileri ile parlamenterler geldikleri Nusaybin'de yaptıkları ziyaretlerden sonra açıklama yaptı.

 

Nusaybin'e gelen İsveç Sosyal Demokrat Parti AP Milletvekili Evin İncir, AB Sosyalist Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Giacomo Filibeck, İtalya eski Adalet Bakanı ve Demokrat Parti Genel Sekreter Yardımcısı Andrea Orlando,  AP eski Milletvekili ile İtalya Demokrat Parti Dış İlişkiler Temsilcisi Luciano Vecchi, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay ve HDP Mardin Eş Başkanı Eylem Amak ile birlikte Nusaybin'e geldi.

 

9 Ekim'de başlayan 'Barış Pınarı Harekâtı' sonrası PYD/YPG kontrolündeki Kamışlı'dan atılan havan ve roketlerin düşmesi sonucu şehit olan vatandaşların evlerini ziyaret eden heyet daha sonra HDP İlçe Binasında basın açıklaması yaptı.

 

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy'un heyeti tanıtmasından sonra açıklama yapan İtalya eski Adalet Bakanı ve Demokrat Parti Genel Sekreter Yardımcısı Andrea Orlando, dayanışma amacıyla Nusaybin'e geldiklerini söyledi.

 

Orlando, "Bugün burada olmamızın sebebi öncelikle dayanışma duygularımıza ifade ettik. Yine yakın zamanda burada hayatını kaybeden ailelerle genel anlamda duygularımızı ifade etmek için buradayız. Burada yaşananlar Avrupa kamuoyunun önemli oranda dikkatini çekti.

 

İtalya'da da Avrupa genelinde de buradaki mağdurlar için çok büyük dayanışma gösterileri yapıldı. Bizim partimiz de İtalya'da bir takım kitlesel etkinlikler düzenledi. Avrupa’nın genelinde ne kadar ilerici parti, kurum varsa hepsi bir şekilde Kürtlerle dayanışmalarını ifade ettiler ve önemli etkinlikler organize ettiler. Bizim burada olmamızın bir sebebi de kamuoyun dikkatin aslında düşmemesi, azalmaması aksine bizim sürekli olarak bunu canlı tutmamız lazım. Ama burada olmamızın sebebi sadece insani duygularımızı ifade etmek değil, politik olarak da kendi dayanışmamızı göstermek için buradayız. Burada olan bu mücadeleye temel olarak katkımız, burada ne olduğunu ne yaşandığını dünyaya anlatacağız. Özellikle burada halkın yaşadığı sıkıntıların sözcüsü olacağız" şeklinde konuştu.

 

Yapılan ziyaretler ve basın açıklamasından sonra heyet Nusaybin'den ayrıldı.