GÜNDEM Haber Girişi : 16 Eylül 2019 21:10

Aylardır bitmeyen TOKİ kuraları vatandaşları mağdur ediyor

Aylardır bitmeyen TOKİ kuraları vatandaşları mağdur ediyor
Nusaybin'de 8 aydır yapımı tamamlandığı halde bitirilemeyen TOKİ Konutları kuraları vatandaşları mağdur ediyor.

Nusaybin'de 8 aydır yapımı tamamlandığı halde bitirilemeyen TOKİ Konutları kuraları vatandaşları mağdur ediyor.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Nusaybin'de yapılması talimatı verilen TOKİ Konutlarının büyük bölümü 2019 yılı başında tamamlandı.

 

Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir Mahallelerinde yapımı tamamlanan konutlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 Mart'ta telekonferansla bir evin sembolik anahtar teslimine katıldı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ'ye talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların mağdur edilmemesi ve biran önce kura çekilerek anahtar teslimi yapılması talimatını verdi.

 

-AYLARDIR KURA ÇEKİMİ BİTİRİLEMİYOR
 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla TOKİ Konutları kurasına başlayan Kentsel Dönüşüm Ofisi, 12 etaptan 7 etabın kurasını çekerken kalan 5 etap için henüz bir çalışma başlatmadığı öğrenildi. 14 Ocak'ta başlayan ilk kuradan sonra 8 aydır biten konutların bitirilemeyen kuraları, büyük bölümü kirada oturan vatandaşları mağdur ediyor.

 

-CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, "NUSAYBİN'İ YENİDEN AYAĞA KALDIRDIK" DEMİŞTİ
 

Öte yanda 17 Mart 2018 tarihinde Mardin'de yapılan AK Parti 6. Olağan kongresine katılan Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Nusaybin'de çukur terörünün izlerini silmek için çalışıyoruz. Kısa sürede yıkılan evlerin yerine çok daha iyisini ve kalitelisini inşa ediyoruz. Nusaybin'de 6 bin ev zarar gördü. Bunların neredeyse tamamı açılan tüneller, bombalar nedeniyle kullanılamayacak hale gelmişti. Evi zarar gören vatandaşlarımız için 5 bin 51 konut projesi başlatıldı ve konutlar kısa sürede hak sahiplerine teslim edilecektir. Nusaybin'de 168 trilyon lira yatırım yaptık. Biz yapım ekibiyiz, teröristler yıkım ekibidir. Birkaç ay içinde Nusaybin'deki konutlar bitecek ve hak sahiplerine teslim edilecektir." ifadelerini kullanmıştı.